Gå til sidens hovedinnhold

Mann døde etter tredje vaksinedose. Fikk den ene dosen for tidlig

En mann i 70-årene fikk koronavaksinen tre ganger. Dagen etter siste vaksine døde han. Nå skal dødsfallet granskes.

For abonnenter
(Tønsbergs Blad)

Kommuneoverlege Jens Mørch i Vestre Toten advarer mot å trekke konklusjoner før de har mer fakta i saken. Han sier den tredje dosen var planlagt etter at mannen ved en feil fikk dose nummer to etter bare to uker.

– Det ble konferert med Folkehelseinstituttet, som viste til at den for tidlig gitte dosen ikke kunne regnes som 2. dose. For å få den ønskede beskyttelseseffekten var det derfor nødvendig med en 3. dose, med minimum 4 ukers intervall. Det var den vaksinen vedkommende fikk, på rett tidspunkt, skriver kommuneoverlegen i en melding til Oppland Arbeiderblad, som omtalte saken først.

Mørch sier til VG at det ikke forelå noen kjente underliggende helseutfordringer som tilsier at mannen ikke skulle tåle vaksinen.

LES OGSÅ: Stadig færre vil åpne grensene i sommer – de fleste ønsker ikke utenlandsgjester

28 nye tilfeller denne uken

– En tredje dose var nødvendig for å gi ham full beskyttelse mot covid-19. Det var heller ikke noe medisinsk som skulle tilsi at det ikke kunne settes. Det å sette tre vaksiner er uønskelig, men det skal ikke være farlig, sier Mørch.

– Dette er likevel noe som selvfølgelig vil bli undersøkt spesielt nøye, sier han.

Det siste døgnet er det registrert 168 koronasmittede personer i Norge. Det er 77 færre enn samme dag i forrige uke.

I Tønsberg kommune ble det registrert tre nye koronatilfeller lørdag. Det betyr totalt 22 nye tilfeller i Tønsberg denne uken, siden mandag. I Færder var det ingen nye tilfeller i går – og det har vært seks nye tilfeller denne uken.

LES OGSÅ: Drømmer du om å komme på boligmarkedet i Tønsberg? Da er dette en dårlig nyhet: – Det vil eksplodere!

Synkende koronatrend

De siste sju dagene er det i snitt registrert 290 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 384, så trenden er fallende. Det er den også i Tønsberg og Færder.

I alt har 126.689 personer testet positivt for covid-19 siden i fjor. Til nå har 1.757.648 personer fått første dose av koronavaksinen, og 1.157.601 personer har fått andre dose.

Fredag var 63 koronapasienter innlagt på sykehus. På Sykehuset i Vestfold er det fire koronapasienter, det samme antallet totalt som dagen før.

Til sammen er 785 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020.

Kommentarer til denne saken