En 37 år gammel senjamann er satt under tiltale ved Senja tingrett for en hel rekke lovbrudd, blant annet voldtekt.

Tilbake i 2017 skal han ifølge tiltalen ha holdt samboeren sin fast mens han gjennomførte samleie med henne. Det til tross for at hun skal ha sagt nei og gjort motstand.

Trusler og skadeverk

Han skal også ha utsatt samboeren for trusler og psykisk vold fra rundt 2015 til 2018. I tiltalen er det beskrevet at han skal ha hatt seksuell omgang med henne til tross for at hun ikke ønsket det, han skal ha snakket nedsettende til henne, kontrollert henne og utøvd skadeverk på bilen hennes.

Videre er det referert til flere episoder:

  • En gang, formentlig i 2016, skal han ha fulgt etter henne med øks.
  • Ved gjentatte anledninger skal han ha uttalt at han ville dele «kompromitterende bilder» av henne og hennes familie.
  • 24. oktober i 2018 skal han ha ripet opp bilen hennes.
  • 2. november samme år skal han ha kastet stein på bilen hennes.
  • Ved gjentatte anledninger skal han ha kalt henne «hore» og lignende.

Brudd på kontaktforbud

37-åringen er i tillegg tiltalt for trusler mot offentlig tjenestemann, to episoder i november 2018:

  • Søndag 11. november skal han ha rettet fingeren mot ambulansearbeidere og uttalt at dersom de ikke forlot innen tre sekunder, kom han til å begå et knivdrap. Ambulansefolkene var på stedet for å undersøke og kartlegge helsetilstanden hans, er det gjengitt i tiltalen.
  • I perioden 9. til 12. november skal ha sendt truende tekstmeldinger til en Nav-leder. I en telefonsamtale med en fastlege skal han ha uttalt at han skulle sette fyr på huset til Nav-lederen.

Tiltalen omfatter også brudd på kontakt- og besøksforbud han var ilagt overfor samboeren høsten 2018. Han skal også ha truet en mann i august i fjor.

Det er satt av tre dager til rettssaken mot 37-åringen, som går for Senja tingrett i februar til neste år. Det er uklart hvordan han stiller seg til spørsmålet om straffskyld.