Mannen har begått tyveri, trusler og har også båret kniv på offentlig sted i Tromsø.

Nå har Nord-Troms tingrett satt mannen under tiltale på en rekke punkter.

Eurospar

Tirsdag 11. august 2020 på morgenkvisten ble mannen nektet utbetaling av penger fra en pantelapp på Eurospar Kræmer i Tromsø. Som følge av dette truet han en ansatt.

Han skal blant annet ha sagt at han «skulle ta de» og at han vet hvem den ansatte er, hvor han bor og uttalt, «jeg vet hvem moren din er».

I tillegg skal den tiltalte ha slått i bordene, kaster stoler og sparket i en sekk med tomgods. Flere butikkansatte og kunder var vitne til hendelsen.

Flere punkter

Dette er bare en lang liste av tiltalepunkter mot mannen. Nedenfor ligger hele listen.

  • Mannen brøt seg inn i en bolig i Tromsø 17. juni i fjor. Han brøt opp et vindu som sto i luftestilling, før han så tok med seg en iPad, iPhone og en skinnsekk med flere bankkort og TT-kort. Den tiltalte brukte så kortet han stjal til å handle på Circle K.
  • Tirsdag 30. juni stjal han en sykkel utenfor Eurospar Bjerkaker. Under en uke senere stjal han en elsykkel på Røstbaktoppen.
  • I midten av juli tok han en 3-pakning med sokker, ett headset, en datamus og to Iphone-etui fra Coop Obs.
  • I slutten av oktober tok han seg inn i en brakkerigg hvor han så stjal et par Airpods og en Samsung harddisk.
  • En uke senere tok mannen seg en tur på vinmonopolet på Nerstranda. Her stjal han sprit og vin til en samlet verdi av 374, 90 kroner.
  • Vedkommende brøt seg også inn på Tromstun ungdomsskole. Her brøt han seg inn ett vindu, og stjal flere elev-pc-er og en projektor. Du kan lese mer om den hendelsen nedenfor.

I august stjal mannen en sykkel. Politiet mener mannen skulle selge sykkelen. I november stjal han en jakke fra en butikk i Tromsø sentrum.

I tillegg er han tiltalt på ett punkt for å kræsje inn i ett kjøretøy når han kjørte på tråsykkel. Mannen overholdt ikke vikeplikten, og det endte med skader på bilen, sykkelen og han selv.

Den tiltalte skal også ha båret kniv på utsiden av NOVA-senteret. Bladet var 17-centimeter langt. Fredag 6. november bar han også en kniv utenfor Nerstranda.