(iFinnmark)

Bilal er ivrig Havfiskeguide i familien-firmaet Big Fish Adventures, men grunnet korona har han verken fått fisket så mye han hadde ønsket som guide, eller fått de spillejobbene som var booket inn etter seieren i «Stjernekamp». Da er det godt han har gode kamerater som han kan dra på fisketur med.

– Dette var en kompistur som var helt fantastisk. Vi fikk flere uer som var store i størrelsen, og den jeg fikk opp, var den største. 9.5 kilo veide den, og selv om det nok ikke er rekord, er det en av de største fiskene av dette slaget som er tatt fra båt, sier han til iFinnmark.

– Var den tung å trekke opp?

– Nei, den var ikke så tung å trekke, selv om den heller ikke var superlett. Uer gjør ikke så mye ut av seg, men den er en meget god matfisk. Som dypvannsfisk er det mye fett i den, forteller han.

– Og for oss uinnvidde; hva er det som stikker ut av munnen på fisken?

– Det er magesekken. Uer er jo en dypvannsfisk og magesekken sprenges når den trekkes opp, forteller den ivrige havfiskeren.

Mange vil ha Bilal

Grunnet korona har mange av de havfisketuristene som hadde booket tur til Sørøya, måtte avbestille. Men de som har kunnet reise til havfiskeriket på tur med Big Fish Adventures, har gjerne spurt etter Bilal, artisten og havfiskeren som hele Norge trykket til sitt bryst etter seieren i musikk-konkurransen «Stjernekamp».

– Ja, det er ingen tvil om at han er en attraktiv havfiskeguide for tiden, ler mamma Mona Saab, og fortsetter:

– Vi har mange som spør etter akkurat han, og jeg vet han også får forespørsler om han ikke kan synge litt også når han er ute på sjøen med fisketuristene våre, sier Mona.

– Jo, vi har vel merket litt ekstra pågang, men jeg blir ikke rent ned, sier Bilal selv, og skynder seg og legge til:

– Og så har vi det jo slik at vi fordeler oppgavene mellom oss. Vi har mange utrolig flinke guider som kan ta med fisketurister ut på tur.

Perfeksjonerer seg

Den noe mer stillere tiden enn normalt, har Bilal og hans fiskekompiser på Sørøya brukt til å skaffe seg enda mer kunnskap om farvannene rundt øya. Og det skal komme turistene til gode nå som samfunnet åpner mer opp.

– Vi har tiden på sjøen til å prøvefiske nye områder. Fordelen de som leier en guide på fisketur har, er at guiden vet når og hvor man skal fiske etter de forskjellige artene. Guiden vet gjerne også hva som funker best der og da for å kunne ta storfisken. Den ekspertisen har vi fått finpusse enda mer i disse litt roligere dagene. Når fisketuristene nå vender tilbake til Sørøya i et større antall, møter de enda bedre guider, mener Bilal.

– Vi har jo hatt det litt stille nå, men vi har mange gode ansatte som har gjort det de liker aller best, å fiske. Det har også vært tatt mye stor fisk, og de har delt sine opplevelser på sosiale medier. De er med på å skape en interesse rundt sportsfiske, noe vi ser er voksende, også blant den yngre garde, supplerer Mona Saab.

Programmet som falt

På sjøen har Bilal kunne drive med sin hobby og hatt gode dager. Men det er på scenen han egentlig skulle vært, i store deler av sommeren. Der skulle han stått som en del av bandet «North Kid».

– Vi hadde jo programmet fullt for sommeren når koronaen slo inn over landet. I stedet for å holde konserter landet rundt, har vi nå brukt tiden på å skrive i lag. På sensommeren og høsten kommer det flere nye utgivelser, og så er det mye spennende som også er på gang fremover. Det er mye å glede seg til, sier Bilal, som har en jordnær tilnærming til koronaviruset som satte en gryende artistkarriere litt «på vent».

– Det nytter ikke å skrike. Det hjelper ikke. Nå ser vi framover og gleder oss til å kunne spille igjen når denne korona-tiden er over, avslutter Bilal.