Gå til sidens hovedinnhold

Gurglet vodka for å bli frisk – men VM er over

Artikkelen er over 6 år gammel

– Jeg drikker meg ikke dritings, altså.

Fredrik Mack Rørvik fra Målselv fikk langt fra det junior-VM i skiskyting han håpet på.

Nå sitter han på hotellrommet i Hviterussland og erkjenner at VM er over før stafetten.

– Det er ekstremt surt. Det er dette jeg har jobbet for hele sesongen, og helt siden i fjor, sier Mack Rørvik til Nordlys.

– Ikke følt meg normal

I løpet av helga satte nemlig sykdommen inn. Det preget ham på sprinten lørdag, der han ble nummer elleve med én bom, og gjorde at han måtte stå over søndagens jakstart.

– Jeg våknet med sår hals. Det er nok det som har ligget der og gjort at jeg har gått tregt i sporet, sier skiskytteren fra Målselv, som mener ni av ti treff på sprinten burde holdt til mer enn en 11. plass.

– Jeg har ikke følt meg helt normal de siste dagene. Én bom i går burde normalt sett ha gitt topp seks her, sier Mack Rørvik, som heller ikke får gått stafetten med Norges lag.

– Nei, det har ikke vært tegn til bedring i dag, så da står jeg over der. Da får jeg heller ligge på rommet og følge med på de andre, sier han.

Prøvde Bjørndalen-triks

Det har ikke manglet på forsøk på å bli frisk.

Vodkagurgling har blant annet blitt prøvd ut.

– Ja, jeg har gjort det for å bli kvitt alt av bakterier i halsen. Det har fungert i et kvarters tid, men så har det vært tilbake som før.

– Jeg spytter det ut, altså. Jeg drikker meg ikke dritings, altså, ler unggutten fra Målselv.

– Det er noe jeg har hentet fra (Ole Einar) Bjørndalen. Han bruker å gjøre det i perioder for å holde seg frisk og forebygge sykdom, legger Mack Rørvik til.

Kan miste junior-NM

Han kunne egentlig ha reist hjem nå fra junior-VM, men blir igjen til hele laget reiser onsdag.

Med helsetilstanden spøker det også for neste helgs junior-NM.

– Ja, det spørs om jeg kan være med der. Jeg får heller prøve å komme i så god form som mulig til senior-NM. Får jeg til det jeg skal der, kan jeg hevde meg ganske godt der også, tror Fredrik Mack Rørvik.

Kommentarer til denne saken