Gå til sidens hovedinnhold

Her stikker tyven av med verdier for 60.000 kroner

Artikkelen er over 3 år gammel

Pågrepet samme dag takket være gode videoovervåkningsbilder.

Det var natt til søndag at Esso på Tømmerelva i Balsfjord og EIK-senteret på Andslimoen i Målselv ble utsatt for innbrudd.

Ved EIK-senteret kom mannen seg inn ved å knuse et vindu, forteller Ragnar Sjølset, seksjonsleder for patruljeseksjonen i Midt-Troms lensmannsdistrikt.

Stjal motorsager og klær

- Det ble stjålet både verktøy og andre salgsvarer, blant annet motorsager og bekledning, til rundt 60.000 kroner.

Sjølset gir videoovervåkningen ved EIK-senteret æren for den raske oppklaringen.

- EIK-senteret har godt plasserte kameraer som ga bilder med veldig god kvalitet. Dette var uten tvil grunnen til at vi klarte å oppklare innbruddene. Vi fikk gode bilder både av gjerningspersonen og bilen.

Bildene ofte for dårlige

Politiet pågrep allerede søndag en mann i 40-årene fra Sør-Troms. Siktede er en kjenning av politiet, og har ifølge Sjølset erkjent forholdet.

Tyvegodset er også kommet til rette.

- Dette er en påminnelse til bedriftseiere rundt omkring. I dette tilfellet var bildene helt avgjørende. Det vi mange ganger ser, er at bedrifter har kamera av dårlig kvalitet som ikke er godt nok plassert. Dermed får vi ikke bildene som vi ønsker, sier Sjølset.

Politiet oppfordrer derfor bedrifter til å kontrollere at overvåkningsutstyr fungerer som det skal og har god nok kvalitet.

Kommentarer til denne saken