John er snart 90 år, men det hindrer han ikke i å starte pub

PUBEIER: John Traasdahl er snart 90 år, men det hindrer han ikke i å starte pub.

PUBEIER: John Traasdahl er snart 90 år, men det hindrer han ikke i å starte pub. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

– Det så riktig så koselig ut der oppe. Alt var tilsynelatende på plass, sier John Traasdahl til Nordlys.

Det er bare timer før familien Traasdahl skal åpne dørene til Loftet Pub i Aurora Park i Målselv Fjellandsby i Indre Troms. Tidligere var Aurora Park bedre kjent som konkursrammede Blånisseland, som var i tilknytning til Målselv Fjellandsby. Men nå står John Traasdahl i spissen for ei nysatsing som han har stor tro på.

– Kommer vi oss over den første kneika, så tror jeg dette kommer til å gå veldig bra.

LES OGSÅ: Alpinsjefen med desperat bønn: - Hold dere unna. Kommer du ned her risikerer du å dø momentant

Hovedaksjonær

Mannen som snart fyller 90 år er selv hovedaksjonær i Aurora Park, og alt det som huset skal fylles med. Det er både konferansesenter, pub, og restaurant.

– Jeg har fulgt utviklingen i Målselv Fjellandsby helt fra starten av. Anlegget er veldig bra, men det har vært brukt mye kapital for å få det til. Til slutt gikk det konkurs. Det kom ikke uventet, men var likevel veldig synd.

På spørsmål om hvordan John og datteren Reidun skal lykkes med sitt nye Aurora Park, i samarbeid med May-Tove Stangnes fra Tromsø, svarer 89-åringen følgende:

RESTAURANT:  John Traasdahl og hans samarbeidspartnere satser på konferanser, og restaurant i tillegg til pub i Aurora Park.

RESTAURANT: John Traasdahl og hans samarbeidspartnere satser på konferanser, og restaurant i tillegg til pub i Aurora Park. Foto:

– Det blir ei stor utfordring å få dette til å gå rundt. Likevel har vi en stor og god restaurant, kombinert med pub og konferansesenter. I tillegg skal vi samarbeide med samene, samt satse på nordlysturisme, som er i vinden om dagen. Vi er innstilt på at det blir mye arbeid før alt går på skinner, sier han.

Samlingspunkt

John legger til at selskapet også håper at lokalbefolkningen vil finne tilbudet ved Aurora Park interessant.

LES OGSÅ: Blånisselandet gikk under etter fem år. Men nå kan det igjen skje noe

– Dette er ikke et sted bare for turistene som kommer langveis fra. Vi håper dette kan bli et samlingspunkt for nærmiljøet også, sier han.

Selv om han er medeier i Aurora Park, kommer du nok ikke til å se John Traasdahl så mye bak baren på loftet.

– Jeg skal nok ikke jobbe der, men det blir vel en tur opp i kveld, sier han.

Reidun Traasdahl som er datteren til John, forteller at Aurora Park også får mye hjelp fra ei støttegruppe som kaller seg Liv laga.

– Dette er ei støttegruppe som består av herlige pensjonister som baker og styrer både for Loftet Bar, og Rundhaug Gjestegård. I natt skal Elisabeth Muller (70) blant annet stå i døra fram til klokken 02.30, forteller Reidun. 

Artikkeltags