Peker ut tre gamle kompiser som TIL må passe på

Magnar Ødegaard på torsdagens TIL-trening på Alfheim. 21-åringen møter søndag klubben han sist spilte for. Forsvarsspilleren var på lån i Lillestrøm både i 2013- og 2014-sesongen.

Magnar Ødegaard på torsdagens TIL-trening på Alfheim. 21-åringen møter søndag klubben han sist spilte for. Forsvarsspilleren var på lån i Lillestrøm både i 2013- og 2014-sesongen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

For andre hjemmekamp på rad møter denne TIL-spilleren gamle kjente.

DEL
 

Magnar Ødegaard (21) startet sin A-lagskarriere i Sarpsborg 08, laget TIL tapte 0-1 for i serieåpningen på Alfheim.

Søndag kommer et annet lag han kjenner godt på besøk til Tromsø, Lillestrøm.

Forsvarsspilleren spilte halvannen sesong der på lån fra Molde i fjor og i forfjor, og gjorde sine saker bra. Såpass bra at supporterne til LSK helst skulle sett at de gjorde det TIL klarte i vinter, og snappet opp Ødegaard på en permanent avtale.

– Vi må ikke noe ennå

Til tross for noen utskiftninger i vinter kjenner TIL-stopperen de aller fleste Lillestrøm-spillerne godt.

Dermed vet han også hva, og hvem, TIL bør passe litt ekstra på søndag kveld.

– Det er noen vi må se opp for, ja. Vi vet at Erling (Knudtzon) på topp er veldig kjapp, og (Moryke) Fofana er vel ligaens beste dribler. I tillegg er selvfølgelig (Frode) Kippe farlig på dødball, sier Ødegaard til Nordlys.

– Hvor er det dere best kan ramme Lillestrøm, da?

– Hehe, det blir jo litt dumt å avsløre det. Først og fremst tror jeg at vi må finne tilbake til det spillet vi selv hadde i treningskampene før seriestart. Tre poeng hadde vært kjærkomment nå.

Likevel vil han ikke krisemaksimere om seieren nok en gang skulle utebli.

– Det er ikke sånn at vi noe ennå. Vi skal ikke stresse, og heller spille vårt eget spill, sier Ødegaard.

– Var en fin tid

Han ser tilbake på oppholdet på Romerike som en meget god erfaring.

– Det var veldig bra. Spesielt det siste året var det veldig gøy, da gikk det bra sportslig selv om klubben hadde sine økonomiske utfordringer. Det var en fin tid, minnes den unge forsvarsspilleren.

– Det var jo flere eksperter som hadde tippet oss på nedrykk i fjor, så det var godt å få en femteplass, legger han til.

Antonsen trolig klar

Ødegaard holder fortsatt kontakten med en del av spillerne i gult som gjester Alfheim søndag.

– De fleste er jo igjen fra i fjor. Jeg har en del kompiser der, sier 21-åringen, som har ligget lavt i terrenget når det gjelder meldinger og meningsutvekslinger i forkant av søndagens kamp.

– Jeg møtte dem på flyplassen da vi var på vei til Stavanger forrige helg, men ellers har det ikke vært noe spesielt, forteller han.

Det er foreløpig et åpent spørsmål om Ødegaard igjen blir stoppermakker for Simen Wangberg søndag, eller om han trer inn i en backrolle.

Mest sannsynlig er han tilbake som stopper. Kent-Are Antonsen (20) ser ut til å bli friskmeldt etter skaden han pådro seg mot Viking, og samtidig er også Lasse Nilsen en aktuell backkandidat.

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken