Derfor blir det en spesiell serieåpning for TILs nykommer

KLAR FOR DEBUT MOT GAMLEKLUBBEN: Magnar Ødegaard i aksjon på dagens TIL-trening. Mandag venter debut i TIL-drakta mot klubben han slo igjennom i. Midtstopperen ser frem til møtet med Sarpborg 08 av flere grunner.

KLAR FOR DEBUT MOT GAMLEKLUBBEN: Magnar Ødegaard i aksjon på dagens TIL-trening. Mandag venter debut i TIL-drakta mot klubben han slo igjennom i. Midtstopperen ser frem til møtet med Sarpborg 08 av flere grunner. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Første seriekamp blir ekstra spesiell for TILs Magnar Ødegaard.

DEL

Mandag starter eliteserien i fotball, der TIL tar i mot Sarpsborg 08.

Det blir en spesiell kamp for Magnar Ødegaard (21). Av flere grunner.

– Det blir første offisielle kamp for meg i TIL-drakta, på hjemmebane, mot min gamle klubb. Det blir ekstra morsomt, og det blir ekstra viktig å vinne, sier Magnar Ødegaard til Nordlys.

Slo gjennom i Sarpsborg 08

Midtstopperen kom fra Molde foran denne sesongen, etter å ha spilt de to siste sesongene på utlån til Lillestrøm. Men det var i Sarpsborg 08 han slo gjennom, og spilte 71 A-kamper for klubben før han ble solgt til Molde.

– Det er noen spillere igjen der fra min tid, men det er store utskiftninger. De har hentet åtte nye bare i år, sier Ødegaard.

– Skjeberg er moderklubben, men jeg gikk til Sarpsborg 08 da jeg var 13-14 år. Jeg spilte der i fem år, så det er en klubb som betyr noe for meg. Det var der jeg startet det hele og fikk muligheten, så jeg er selvfølgelig glad i Sarpsborg 08, sier Ødegaard.

Trolig spiller han midtstopper sammen med kaptein Simen Wangberg.

– Det er ikke noe lag som er klart, det er tøff konkurranse, men jeg håper selvfølgelig å spille mest mulig.

– Må etablere oss

Han mener den naturlige målsettingen for TIL må være å berge plassen.

– Hovedmålet er å utvikle oss og bli i eliteserien. Så får vi se om vi får en god start om vi kan justere målsettingen.

Han mener sin gamle klubb er i ferd med å etablere seg for alvor på øverste nivå.

– Sarpsborg 08 er ikke lenger «annerledes-klubben», som de kalte seg da jeg var der. De er blitt mer profesjonelle, med heltidsspillere, på lik linje med andre eliteserielag. De har forstått at det måtte til, og jeg tror de er kommet for å bli i eliteserien sier Magnar Ødegaard.

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken