Gå til sidens hovedinnhold

- Greit at ungdom bruker pulver

Artikkelen er over 8 år gammel

Personlig trener Lene Hansen synes det er greit at 15-åringer bruker proteinpulver som tilskudd til annen mat. SI DIN MENING: Hva mener du?

- 15-åringer generelt har nok ikke et forferdelig godt kosthold. Det kan være vanskelig for ungdom å få i seg nok mat og det blir ofte lettvinte løsninger. Et overdrevent bruk av proteinpulver er ikke å anbefale, men er det dager hvor man ikke får spist nok er kostilskudd å foretrekke framfor å droppe et måltid eller å spise en hvetebolle. Jeg skulle ønske jeg selv hadde det tilbudet som 15-åring, sier Lene Hansen til Nordlys.

Hansen er personlig trener, livsstilsveileder og Fitness-utøver. LES MER: Bronse til fitness-Lene

Nordlys har de siste dagene rettet søkelyset på bruken av proteinpulver.

LES MER: 15-åringer går på pulver

I den forbindelse har NRK-profil og treningsekspert Yngvar Andersen advart mot bruken av proteintilskudd og sagt at det er inngangsnøkkelen til bruk av dopingmidler.

Hansen reagerte sterkt på uttalelsen til Andersen og skrev i går et innlegg på bloggen sin med overskriften: "På tide å våkne opp Yngvar Andersen; proteintilskudd er IKKE starten på doping !!"

- Jeg ble irritert for at han sa at det var inngangsbilletten til doping. Doping og proteinpulver er jo vidt forskjellige ting, sier Hansen til Nordlys.

- Vi er nødt til å åpne øynene

Hansen er selv distributør for kosttilskudd, og i blogginnlegget forsvarer hun bruken av det.

- Det er ikke like enkelt å ha et godt kosthold hver dag, og man må se på hvordan folk egentlig spiser og hva som faktisk er i butikkene og i handlekurvene. I 2013 er vi nødt til og åpne øynene for kosttilskudd for at kroppen skal få i seg det den trenger, sier Hansen.

Hansen påpeker at hun er enig i at ren mat er det beste alternativet. men til de dagene hvor man ikke klarer å spise godt nok så kan kosttilskudd være et godt alternativ som et supplement til maten.

- Klarer man å spise optimalt så er det jo bra, men det tror jeg ikke alle klarer, sier hun.

SE BILDER: Modell Lene Hansen fra Tromsø