Talen skjedde i det teamet bak braksuksessen «113» mottok prisen for «Beste dokusåpe».

UNN-lege Mads Gilbert er tydelig misfornøyd med at talen hans ble kuttet. Det er VG som har omtalt saken. Gilbert var en av de mest sentrale skikkelsene i TV-serien, men skulle egentlig ikke holde tale.

Det var forutbestemt at regissør Helga Bones og programsjef i NRK, Tone Lein, var de som skulle tale til publikummet.

- Jævla kapitalister!

Klinikkoverlegen ved UNN hadde likevel også fått en mikrofon, og tok ordet etter at Bones og Lein hadde holdt sin tale.

– Vi sender en takk til alle dere som går vakt for velferdsstaten vår på sykehjem og sykehus, i ambulansetjenesten og alle andre steder i det flotte systemet vi har og som vi skal slåss for å bevare. Og vi sender en hilsen til Bunadsgeriljaen og alle de flotte kvinnfolka som kjemper for fødetilbud og lokalsykehus. Og vi skal knuse de jævla kapitalistene! sa Gilbert fra scenen i Bergen.

Siste setning var et tydelig stikk mot Siv Jensen i Frp, som nylig skapte stor ståhei med sitt «Jævla sosialister»-sitat under en festmiddag i regi av Frp. -

Dette må jo være det beste kick-offet i verden. Det er bare å brette opp ermene, dundre ut og knuse disse jævla sosialistene, sa Jensen i forbindelse med middagen.

Glimt i øyet

Gilbert er selv politisk aktiv i partiet Rødt. Han påpekte til VG etter talen at setningen var sagt med et glimt i øyet, men at det var «et solid spark til Frp-lederen». Talen ble aldri vist på TV, noe Gilbert var meget misfornøyd med.

– Hvorfor tror du TV 2 redigerte bort talen din?

– Det kjedelige svaret er, «Det må du spørre TV 2 om». Det virkelige svaret er vel at TV 2 ikke ville støte bort annonsørene sine. De velger å sende takketalen til Ex on the Beach-vinneren, men dropper altså vår takketale som kanskje ble for mye klar tale for dem, sa han til VG.

Bestemt på forhånd TV 2 på sin side mener at det var bestemt på forhånd hvilke ting som skulle vises på TV. Siden TV-tiden ikke er tilstrekkelig for å vise alt som skjer på Gullruten-scenen, må de prioritere hardt hva som vises på TV.

– Ble talen til Gilbert kuttet på grunn av det politiske innholdet?

– Nei, vi ville aldri kutte en tale på grunn av hva som blir sagt. I går var det tre priser, inkludert «113» som på forhånd var bestemt skulle vises i kortform, altså uten taler, sier Jan-Petter Dahl, PR- og mediesjef i TV 2, til VG. Ny sesong Denne helga bydde på gode nyheter for alle som elsker «113»-serien.

I tillegg til at de vant «Beste dokusåpe»-prisen, annonserte også rikskringkasteren at det blir en ny sesong med serien. Innspillingen begynner til høsten, mens serien skal etter planen være tilbake på skjermene høsten 2020.

- Vi har vært positiv til at det skulle bli ny sesong og er glad for at vi har landet en ny avtale med NRK. Folk har tatt godt i mot serien og likt den, og vi på UNN synes at det er en god måte å vise frem våre dyktige medarbeidere og dagliglivet i et sykehus, sa kommunikasjonsdirektør på UNN, Hilde Annie Pettersen, til Nordlys lørdag.