Forrige uke måtte onsdagsrennene i Tromsø avlyse første renn. Stadionene i både Tromsdalen, på Tromsøya og på Kvaløysletta hadde da fått grundig juling av værgudene.

Denne uka startet også med store mengder nedbør. Men dugnadsgjengen har drenert for harde livet. Opprinnelig planla de for at de som soknet til Tromsøya skulle dra til stadion på Storelva, mens det ble gjort iherdige forsøk på å redde stadion. Tirsdag ble det klart at stadion på Tromsøya skulle åpnes onsdag.

Også i Tromsdalen har rennleder Lars Jordahl og kompani hatt en stri tørn med å drenere vann.

Video: Onsdagsrennene

Tirsdag klokken 19.00 tok de avgjørelsen, og måtte kaste kortene.

Dermed overføres løpere som sokner til Tromsdalen til Templarheimen. Startnummer vil bli utdelt på Skihusene på øya og Kvaløya opplyser onsdagsrennene på sine nettsider.

Første start er kl 1730.

- Det vil være mulig å parkere rundt Tromsøbadet, Tromsøhallen og nede ved Fløyahallen. Kjør sammen da vi forventer over 400 barn til start i morgen.

De tre klubbene TUIL ski, Tromsø Skiklubb langrenn og Kvaløysletta Skilag har samarbeidet om arrangementet i mange år, og rennet er en viktig inntektskilde for klubbene. De har nå gått over til å arrangere alle tre steder i stedet for å rullere. Slik unngår man bilkaos, og foreldre trenger ikke i samme grad bekymre seg for bompenger.