Gå til sidens hovedinnhold

Benjamin (5) ville sykle gjennom lysløypa. Da fikk foreldrene en idé

Artikkelen er over 4 år gammel

Nå har fem år gamle Benjamin sendt et brev til politikerne med spørsmål om brøyting.

- Benjamin har gledet seg til å kunne ta frem sykkelen igjen, og nå som det er blitt bart, har han endelig kunne ta den ut, sier mamma Anette Vibeke Nilsen.

Familien bor like ved Prestvannet på Tromsøya, og Benjamin har tidligere syklet gjennom lysløypa for å komme seg til barnehagen. Men, med den sene våren i år har snøsmeltingen i lysløypa latt vente på seg, og med all snøen blir sykling vanskelig.

Da fikk foreldrene en idé. De foreslo at han kunne sende et brev til leder for byutviklingskomiteen i kommunen, Ragni Løkholm Ramberg, og spør om hun kunne få løypa brøytet.

- Benjamin syntes det var en kjempegod ide. Han begynner på skolen til høsten, og synes det er gøy å leke med bokstaver og forsøke seg på skriving.

På et ark skrev femåringen:

«Hei Ragni, kan du være så snill å brøyte lysløypa sånn at jeg kan sykle til barnehagen. Hilsen Benjamin, Universet barnehage»

Under teksten har femåringen tegnet en tegning av ham selv som sykler fra huset sitt, gjennom lysløypa og til barnehagen. Han har også tegnet inn Prestvannet og en sol.

Vil finne en løsning

Ragni Løkholm Ramberg forteller at hun ble i svært glad da hun så brevet fra Benjamin.

- Det var utrolig koselig og en så flott tegning, sier hun og legger til:

- Jeg har gitt Benjamin et svar der jeg har takket for et veldig hyggelig brev. Videre har jeg begynt å forhøre meg om hva som kan gjøres i lysløypa.

Ramberg forteller at det er visse utfordringer knyttet til å brøyte lysløypa.

- Det er et litt annet underlag der, noe som gjør at brøytemaskinene kan grave seg ned og at veien kan bli om til søle. Jeg har derfor sagt til Benjamin at jeg skal gi ham et svar om hva vil gjøre på mandag.

En av løsningene kan være at man skyver snøen vekk fra deler av løypen, slik at snøen smelter fortere.

- Jeg skal i hvert fall gjøre alt jeg kan for å finne en god løsning.

- Veldig hyggelig

Ramberg sier hun setter pris på å få brev fra folk i Tromsø som bryr seg om lokalmiljøet.

- Det er veldig hyggelig at folk føler at det er mulig å ta kontakt med politikere. Det er en tillitserklæring til demokratiet. Og jeg blir ekstra glad når det er barn som tar kontakt.

Kommentarer til denne saken