Én person tatt av snøskred i Lyngen

Artikkelen er over 2 år gammel

Ble funnet uskadet av turkamerater.

DEL

En person er tatt av et snøskred på Sultinden i Lyngen.

Det melder Troms politidistrikt klokken 13.27.

- Vedkommende ble funnet i overflaten av turkamerater, uskadet. De har vært fem utenlandske personer i følge, og har selv tatt seg ned til veien, opplyser politiet.

Betydelig skredfare

Skredet er det andre i Troms som er utløst av skigåere torsdag. Like før klokken 12 utløste en person et skred på Skolpan på Senja, men vedkommende ble ikke tatt av snømassene og meldte selv ifra til politiet.

Skredfaren i fylket er nedjustert fra fire til tre torsdag, men er altså fremdeles betydelig. I den forbindelse oppfordrer politiet alle som ferdes i fjellet, til å ta hensyn og respektere skredfaren:

- Vi kan ikke gjøre annet enn å vise til disse sakene som eksempler på at skedfaren er stor. Spesielt nå mot helga er vår henstilling at man ikke ferdes i bratt terreng, sier Roy Tore Meyer, operasjonsleder i Troms politidistrikt.

Mange turister

Med et stort antall turister i Troms for tiden, er det ikke lett å ha oversikt, vedgår Meyer.

- Det er rimelig uoversiktlig med alle turene som arrangeres, men vårt inntrykk er at det er en del turister som går på eget initiativ med egne guider. Hvorvidt de orienterer seg om det som skrives om skredfaren lokalt, er jeg usikker på, sier han.

Artikkeltags