Monica har fått beskjeden hun ikke ville ha

SKUFFET: Monica Eriksen reiste til Tyskland med et håp om strålebehandling. Den kunne ikke hjelpe henne. Foto: Guttorm Pedersen

SKUFFET: Monica Eriksen reiste til Tyskland med et håp om strålebehandling. Den kunne ikke hjelpe henne. Foto: Guttorm Pedersen

Artikkelen er over 5 år gammel

Kreftsyke Monica Eriksen reiste til Tyskland med et siste håp.

DEL

LYNGEN (Nordlys): Trebarnsmoren Monica Eriksen kom onsdag skuffet hjem til Lyngen fra Heidelberg i Tyskland. Med seg bar hun den beskjeden hun aller minst ønsket fra legene der: Vi kan dessverre ikke hjelpe deg.

- Jeg må få litt tid på meg til å samle krefter. Nå først må jeg snakke med familien og mine barn, sier hun på telefonen fra hytta i Lyngen.

Hun legger ikke skjul på at hun er dypt skuffet over den tunge beskjeden hun fikk. Mandag var hun til konsultasjon på Universitetssykehuset i Heidelberg. Der har de anskaffet en gigantisk strålemaskin med millimeters nøyaktighet. Monica hadde håpet at den ville kunne fjerne den seks centimeter store kreftsvulsten hun i flere år har hatt i hjernen.

- Svaret var ikke slik jeg ønsket

For kort tid siden var hun på Rikshospitalet. Der kunne de tilby stråling og cellegift som eneste behandling.

- Svaret var ikke slik jeg ønsket, skriver hun i en kort melding på facebook. Og takker samtidig for den fantastiske innsamlingsaksjonen som gjorde det mulig å ta turen til Tyskland og eventuelt får behandling der.

- Nå trenger jeg ro og kan ikke kommentere mine følelser akkurat nå. Men jeg er naturlig nok veldig trist, sier hun til Nordlys.

Drøfte bruken

Innsamlingen, som hennes gode venninne Peggy Halvorsen tok initiativet til, innbrakte nærmere 300 000 kroner.

- I neste uke skal vi ha et møte hvor vi skal drøfte hva vi skal bruke pengene til, sier Peggy Halvorsen til Nordlys. Monica har hatt ønske om at de skal gå til kreftsyke barn, men vi har fått mange andre innspill om hva vi bør gjøre med dem. Det får vi ta stilling til etter hvert, sier hun.

Det kom inn bidrag - ikke bare fra Lyngen – men også fra store deler av landet i håp om at Monica kunne få ei behandling som gjorde henne frisk.

- Vi må jo også huske på at Monica kan fortsatt få mange leveår etter  den triste meldingen fra Tyskland, sier Peggy Halvorsen- som tar det triste budskapet veldig tungt.

Les også:

Monicas kamp rørte hele Norge

Da helse-Norge ikke kunne hjelpe trebarnsmoren Monica, samlet bygda inn penger

Monica (40) fikk dødsdommen fra sykehuset og hadde gitt opp alt håp. Da stilte hele bygda opp

Artikkeltags