Riksmekler Nils Terje Dalseide er død

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Norges høyt respekterte riksmekler Nils Terje Dalseide er død, 65 år gammel. Nyheten blir møtt med stor sorg.

DEL

Dalseide har vært mekler hos riksmekleren siden 2004, og har vært riksmekler siden 1. september 2013.

– Dalseide har vært høyt respektert av partene i arbeidslivet, og har som riksmekler gjort en stor og viktig samfunnsinnsats. Dalseide vil bli dypt savnet av meklerne og de ansatte ved riksmeklerens kontor, forteller riksmeklerens faste stedfortreder Kine Steinsvik til NTB.

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) deler Steinviks respekt for den avdøde Riksmekleren.

– Stor sorg

– Det er med sorg vi har mottatt budskapet om riksmekler Nils Terje Dalseide altfor tidlige bortgang. Nils har gjennom sin klokskap, og evne til å skape tillit mellom partene i arbeidslivet, bidratt til å lose en rekke vanskelige oppgjør i havn på en god måte, sier hun i en epost til NTB.

– Nils Dalseide har hatt en viktig rolle i norsk arbeidsliv, og bidratt blant annet med en enestående evne til å løse vanskelige situasjoner og et stort engasjement for å utvikle riksmeklerens rolle, sier hun videre.

– Jeg er takknemlig for Nils Dalseides store innsats. Våre varmeste tanker går til hans familie, sier statsråden.

NHO-sjef Kristin Skogen Lund, sier det er med stor sorg de har mottatt beskjeden om Dalseides bortgang.

– Han var en sterk og tydelig embetsmann og en god representant for den norske arbeidslivsmodellen. NHO har i alle år hatt et svært godt samarbeid med Dalseide, senest i den kompliserte meklingen i årets lønnsoppgjør, hvor vi i fellesskap fant en god løsning, skriver Skogen Lund i en epost til NTB.

– Personlig kjente jeg ham som en meget intelligent og dyktig fagmann, med stor integritet. Og han hadde alltid en god historie eller en lun kommentar å ty til når det blåste som verst i meklingene, tilføyer NHO-sjefen.

Avverget flere streiker

Dalseide ble født i Ål i Hallingdal i 1952, men var bosatt i Elverum. Han har også jobbet som sorenskriver i Sør-Østerdal tingrett siden 1992.

Hittil i år har hans arbeide bidratt til å avverge minst to storstreiker, etter at han i sammen med partene dro i land oppgjør både i statlig og privat sektor i april og mai.

I tillegg til å være sorenskriver og riksmekler har Dalseide ledet flere lovutvalg og publisert flere juridiske fagartikler. Han har også vært dommerfullmektig i Fosen tingrett, førsteamanuensis og forvaltningsjurist.

Ifølge Dagbladet har Dalseide slitt med sykdom en periode.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken