Gå til sidens hovedinnhold

Lørdag tok de med lekepistol på kino. Nå er de funnet: – Det er på mange måter like alvorlig som å bære vanlig våpen

Guttene er i ungdomsskolealder.

Lørdag kveld var politiet i Tromsø på jakt i sentrum etter to tenåringsgutter. På ettermiddagen skal de ha vist fram noe som så ut som en pistol til gjester på Aurora Fokus kino i Tromsø.

– De ble funnet og det viste seg at de hadde med seg en lekepistol, opplyser operasjonsleder Per Arve Aas til Nordlys.

Foreldrene kontaktet

Politiet har vært i kontakt med guttenes foreldre.

– Hva synes politiet om at ungdommer går rundt med lekepistol?

– På mange måter er det like alvorlig å bære en lekepistol eller en replika (våpenkopi, journ.anm.) som å bære vanlig våpen. Det er vanskelig å se forskjell, både for publikum og politiet. Dermed håndterer vi slike meldinger med å bevæpne oss, sier Aas.

Ved en slik type melding vil politiet gis bevæpning, også når det er snakk om mindreårige, da politiet ikke vet hva motivet er.

Forebyggende gruppe i politiet vil ta den konkrete saken videre. Det skal ikke ha vært snakk om en trusselsituasjon. Lekevåpenet ble heller ikke vist fram i sin helhet. Heller ikke pekt på noen.

– Sånn sett kan det jo høres ut som at dette var noen som bare ønsket å tøffe seg, sa operasjonsleder Beate Helberg til Nordlys lørdag kveld.

– Fremkaller frykt

Likevel, både Aas og Helberg er tydelige på at de følger saken tett videre.

– Vi ser alvorlig på dette reint objektivt. Det er gjort på offentlig sted og i beste familietid på kinoen. Det var folk med barn til stede. Situasjoner som dette kan fremkalle frykt. Når det er sagt, tror vi ikke dette var en så farlig situasjon, sier Helberg.

Kommentarer til denne saken