Tirsdag slapp Buktafestivalen tre lokale band og én lokal artist til sommerens festival, et slipp kommunikasjonssjef Kristine Marie Børresen gleder seg over.

– Det bugner over av gode, lokale rockeband her i byen om dagen. Et tegn på at musikkmiljøet er mer vitalt enn aldri før. Det gjør oss meget glad, sier Børresen i en pressemelding.

The Late Great

Tromsø-bandet The Late Grate er første band ut på slippet. Bandet omtales av festivalen som et av Nord-Norges viktigste rockeband.

Det ferske albumet «Temporary Love Songs» fikk før helgen terningkast fem i Dagbladet.

Anmelderen mener bandet «føyer seg inn i rekka av gode Tromsø-band de siste åra, som nykommer Hollow Hearts og mer etablerte Violet Road (...) referansene er gode og det er så tvers igjennom skikkelig gjort. Om de likner på andre band, så gjør de det med eleganse og stil».

Bandets referanser er ifølge Buktafestivalen eldre artister som Townes Van Zandt, Tom Petty, Bob Dylan, Bruce Springsteen og Nick Cave.

– Vi digger nyplata. Vi gleder oss til å se dem live igjen i Telegrafbukta. De leverer alltid varene, sier Børresen i Buktafestivalen.

A Million Pineapples

De fire tromsøkvinnene i A Million Pineapples vant Bukta Battle i 2017. Samme år vant de Tromsø kommunes kulturstipend, og i år blir det en ny konsert i Telegrafbukta.

«Kvartetten er herlig forfriskende med sine lekende lette rytmer og fruktige melodier. Superkul indierock med hint mot band som Pavement, Pixies og Wilco er de helt klart fullt på høyde med det beste», er Buktafestivalens beskrivelse av bandet.

 

– Vi har fulgt godt med denne gjengen det siste året og er skikkelig imponert. Tror mange kommer til å storkose på denne konserten til sommeren, sier Børresen.

Line Saus

Line Saus betegnes som en artist i særklasse innenfor americana-sjangeren i Tromsø. Saus er tidligere kjent fra blant annet Pulp Vixen og John Walkers.

 

– Med seg har hun et stjernelag av lokale musikere fra blant annet The Northern Lies, Hollow Hearts og Box of Mothers. Dette er definitivt dama å se opp for fremover. Det er en helt egen energi og stemning over det her og det har virkelig fenget vår interesse. I tillegg er vi jo veldig glad i americana, sier Børresen.

Bats of Congress

Bats of Congress, med bandmedlemmer fra Diamond, Englebarn og Hangface, er siste band ut på tirsdagens artistslipp.

Bandet beskrives som både friskt og flørtende, smårufsete og mørkt, herlig teatralsk og gøy og lekent.

 

– Nesten som tatt ut fra en Tarantino-film, men også hint mot band som Helldorado og Charlotte & The Co Stars. Skikkelig spennende band fra Tromsø som vi gleder oss til å se mer til fremover, sier Kristine Marie Børresen i Buktafestivalen.

Men det blir ikke bare lokale musikere å høre i Telegrafbukta. Band som Weezer, Franz Ferdinand og Kvelertak topper plakaten til Buktafestivalen, som arrangeres 18.-20. juli.