Både i går og i dag har politiet blitt kontaktet om feilparkering i Lofoten. Fredag ble det skrevet ut bøter i Fredvang-området til folk som feilparkerer på vei til Kvalvika.

Les også: Politiet bøtelegger nå ulovlig parkering av Kvalvika-farerne

Ved 13.50-tida lørdag melder politiet om problemer ved Hauklandsstranda. Her er det lørdag og søndag i tillegg til godt vær også en større sandvolleyball-turnering på den populære stranda.

- Flere meldinger om trafikale forhold og dårlige parkeringer. Vi oppfordrer til at det tenkes før det parkeres, melder operasjonssentralen til Nordland politidistrikt til Lofotposten.

Operasjonsleder Tommy Bech sier de får mange klager.

- Både i går og i dag. Det er mye klager fra folk som irriterer seg over det de beskriver som utvettig parkering.

- Har dere vurdert å rykke ut?

- Ja, det har vi vurdert. Men vi har vært opptatt med andre oppdrag som måtte prioriteres høyere.

Feilparkeringen blir likevel fulgt opp.

- Vi vil vurdere forholdene og få kommunen og vei-eier på banen for å se om skiltingen på stedene kan gjøres bedre, om den er utydelig eller fraværende. Forholdene er ikke bra i følge det som meldes til oss.

Ved 15.45-tiden melder politiet at de nå har rykket ut til Hauklandsstranda og Uttakleiv for å ta hånd om situasjonen.

- Starter bøtelegging av feilparkerte biler, opplyser Nordland politidistrikt.

Også lenger øst meldes det om parkeringsproblemer i Svolvær ved Blåtindveien. Beboere som har kontaktet Lofotposten viser til parkeringskaos i området der folk legger i vei opp mot Svolværgeita og Djevelporten i Svolvær.

- Det er til tider nesten umulig å komme frem med privatbil, jeg tør ikke tenke på hvis det skulle være behov for brannbil eller ambulanse, skriver en tipser til Lofotposten.

- Så langt har det vært meldinger lenger vestfra, sier operasjonsleder Tommy Bech i politiet.