Mann funnet omkommet etter stor leteaksjon

SØK IGANG: Flere fartøy er satt inn i leteaksjonen.

SØK IGANG: Flere fartøy er satt inn i leteaksjonen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Operasjonsleder Karl Erik Thomassen i Nordland politidistrikt bekrefter klokken 13.00 til Nordlys at en mann i 40-årene er funnet omkommet.

- Vi har ingen holdepunkter som tilsier at det skal ha skjedd noe kriminelt.

Hovedredningsentralen bekreftet fredag formiddag at det er gjort funn av en person i sjøen etter at det tidligere ble igangsatt en leteaksjon i Vestbygd i Lødingen kommune.

Det var fredag morgen at HRS fikk melding om en sjark som lå i fjæra ved Rinøya med motoren i gang.

– Sjarken var tom og vi har ikke fått avklart om personen som var om bord er gått i land. Vi har satt i gang en leteaksjon etter mannen. Redningsskøyta «Det Norske Veritas», losskøyta, ei bilferge og ambulansehelikopteret er satt inn i søket. Ut over det har vi ingen flere opplysninger, opplyste redningsleder Lars Nedrevåg ved HRS til Lofotposten rundt klokken 10.

Ifølge operasjonssentralen i Midtre Hålogaland, ble sjarken funnet ved Kattnesbukta i Vestbygd.

Redningsskøyta DNV – "Det Norske Veritas" med sin base på Ballstad forventer å være framme i søksområdet om lag klokken 12 fredag formiddag. Redningsskøyta "Sund Flyer" med base i Svolvær var indisponibel i og med at den hadde verkstedopphold dog sto på land.

Torghatten Nord meldte at alle avganger både A og B ruta mellom Lødingen og Bognes var innstilt på grunn av deltakelse i søket etter at den tomme sjarken.

Nordlys oppdaterer saken.

Artikkeltags