Her bråbremser alle - bortsett fra bussjåføren

En sjåfør fanget opp denne forbikjøringen i Hagskaret på Vestvågøy nylig.

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

-Jeg trodde det kom til å smelle kraftig da bussen tok forbikjøring på traktoren og det kom en bil imot, sier sjåføren som filmet.

Han ønsker å være anonym.

Det var onsdag kveld at en bilfører var på tur fra Stamsund til Leknes på Vestvågøy, og tok igjen en buss som lå bak en traktor opp Hagskaret.

- På den strekningen er det ikke mulig å kjøre forbi og traktoren hadde heller ingen plass å kjøre ut for å slippe forbi trafikken.

Saken ble først omtalt av Lofotposten.no.

Han forteller at bussjåføren kjørte meget aggressivt og etter hvert så skjønte han at bussjåføren ville forbi.

- Jeg begynte da å filme hendelsen. I det bussen legger seg ut for å kjøre forbi traktoren så ser jeg det kommer en Volvo imot. Volvoen bremser kraftig ned og traktoren legger seg helt ut i autorvernet. Det gjør at bussen kommer seg forbi og kollisjon unngås. Hadde ikke føreren av Volvoen og traktorføreren gjort det de gjordet så hadde det garantert blitt front mot front kollisjon. Jeg synes det er skremmende at bussjåføren kan sette seg selv, passasjerene og andre trafikanter i fare på en sånn måte som han gjorde, slår bilføreren fast.

Han forteller at det hører med til historien at bare noen hundre meter lenger opp kjørte traktoren ut på en utkjørsel og slapp trafikken forbi.

Regionleder for politiet i Lofoten, Tor Håvard Bentzen, reagerer slik på videoen:

- Dette ser slettes ikke bra ut. For meg framstår det som en uforsvarlig forbikjøring før en høyrekurve og en bakketopp. Dette viser feilvurderingen bussjåføren har gjort, sier Bentzen.

Hvilke reaksjoner kan man forvente seg i en slik situasjon, selv om det gikk bra?

- Dette er veldig alvorlig og det fører nesten til en ulykke. Slik jeg ser det av videoen fremstår det som et klart førerkortbeslag. Det er veldig uaktsom kjøring, sier Bentzen, og legger til:

- Vi vil gjerne komme i kontakt med vitner som har sett denne hendelsen. Vi ønsker å ta tak i det når slikt skjer i trafikken. Det kan føre til veldig store skader på mennesker og materiell når ulykker skjer. Vi oppfordrer bilister til å ferdes aktsomt.

Bussen tilhører Boreal, og leder for Boreal Buss Lofoten, Odd-Einar Pedersen har fått oversendt videoen.

- Vi tar dette alvorlig og vil undersøke saken. Det blir en personalsak som vi behandler internt. Alle slike hendelser blir gransket. Vi vil undersøke hva som egentlig har skjedd. Mer ønsker jeg ikke å si, sier Pedersen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken