Alle par er forskjellige, og det som fungerer for venninnen din trenger ikke nødvendigvis å fungere for deg. Er dere et par som gjør alt sammen, eller prioriterer dere venner og separate interesser? Feirer dere dagen dere ble sammen med brask og bram hvert år? Eller lar dere slike feiringer forbigå i stillhet?

Det finnes utrolig mange måter å være kjærester på, men uavhengig av type par har nok de aller fleste stilt seg selv spørsmålet: Kommer dette forholdet til å vare? Og ikke minst: Vil jeg at det skal vare?

Hvor lyst hadde de til å gifte seg?

Forskere ved Universitetet i Illinois har fulgt 376 ugifte par i 20-årene gjennom ni måneder, skriver The Independent.

Forskerne delte inn parene i fire typer: De dramatiske, de partner-fokuserte, de sosialt engasjerte og de konfliktpregede.

Parene ble bedt om å notere hvor lyst de hadde til å gifte seg med partneren sin på ulike tidspunkt gjennom den ni måneder lange studien. I tillegg hadde parene månedlige intervju med forskerne. 

Fire typer par

De dramatiske parene er de mest vanlige, og utgjør hele 34 prosent. Som navnet tilsier har dramatiske par en hverdag preget av mye dramatikk, med mange opp- og nedturer. De tilbringer også mye tid fra hverandre.

De partner-fokuserte utgjør 30 prosent, og er et par som setter hverandre øverst på prioriteringslista, selv om forskerne påpeker at dette avhenger av hvor mye tid de tilbringer sammen. De partner-fokuserte ser på partneren sin som det aller viktigste i livet.

De sosialt engasjerte er de som tilbringer mye tid med å kommunisere med hverandre på sosiale medier, og som lett lar seg påvirke av det som skjer der. Denne gruppen utgjør 19 prosent.

De konfliktpregede utgjør 12 prosent, og er de parene som krangler mest. Til tross for alle uenighetene, har de ikke en hverdag preget av dramatiske opp- og nedturer, men har et overraskende stabilt forhold.

Dramatiske par kommer dårligst ut

Så hvilken type par har størst sjanse for å holde sammen?

Joda, det er, ikke overraskende, de partner-fokuserte. Forskerne konkluderte med at det skyldes deres positive interaksjon.

Samtidig viste studien at de dramatiske parene hadde minst sjanse for å lykkes. For de i dramatiske forhold varierte lysten på å gifte seg veldig fra uke til uke, noe forskerne mener gir forholdet mindre sjanse for å lykkes.