Gå til sidens hovedinnhold

Litauisk vogntogsjåfør dømt til 90 dagers fengsel

Artikkelen er over 1 år gammel

Den 56 år gamle sjåføren fra Litauen som 7. januar kolliderte med Charlie Dan Lind (22) på E8 ved Nordkjosbotn, er dømt til 90 dagers fengsel.

Nord-Troms tingrett har også fradømt sjåføren retten til å kjøre i Norge de neste tre årene.

Det var iTromsø som først omtalte dommen.

Ulykken skjedde på E8 7. januar i år, da vogntoget som 56-åringen kjørte fikk sleng på hengeren og kolliderte med Charlie Dan Lind.

UiT-studenten var på vei fra Sortland til Tromsø, da han ble rammet på trefeltsstrekningen like ved Nordkjosbotn.

Holdt for høy hastighet

Retten finner det bevist ut over enhver rimelig tvil at Lind var helt uten skyld i ulykken og ikke kunne ha foretatt seg noe for å forhindre sammenstøtet. Han ligger fortsatt i koma på UNN.

Les også

Charlie Dan (22) våkner aldri opp fra koma: Se video fra sekundene som endret alt

 

«Retten finner at tiltalte holdt for høy hastighet etter de rådende forhold og at han var i en situasjon som påkalte særlig aktpågivenhet. Det er ikke tvilsomt at tiltalte burde innsett at kjøringen kunne medføre en betydelig personskade. Skadefølgen og omfanget av disse ligger innenfor det tiltalte burde regnet med som en følge av uaktsomheten», skriver Nord-Troms tingrett i dommen.

Les også

– Jeg mistet en sønn, men samfunnet mistet også en ressurs

 

- Ikke forsvarlig

At tilhengeren kom over i motsatt kjørefelt, mener retten skyldtes en kombinasjon av vogntogets hastighet, dekkenes tilstand, vanskelige kjøreforhold og at hengeren ikke hadde last og lettere kunne få sleng.

«Farten var etter rettens syn ikke tilpasset forholdene på stedet, og det var ikke forsvarlig å kjøre i over 80 km/t slik tiltalte gjorde».

56-åringen er nå dømt til 90 dagers fengsel. Aktors påstand var 120 dager. Sjåføren er frifunnet for kravet om oppreisningserstatning.

Les også

Ronny og Ingvild ble sneiet av ulykkesvogntoget: – Det regnet bildeler over oss

Les også

Ulykkessjåfør (56) i retten: – Farten var for stor

 

Kommentarer til denne saken