Det blir endringer i regjeringen under statsråd på Slottet fredag. Ifølge NRK blir Sylvi Listhaug (Frp) ny eldre- og folkehelseminister.

Regjeringen varsler kunngjøring av endringene etter statsråd fredag formiddag, og at det blir mulighet for fotografering på Slottsplassen rundt klokka 11.15. Statsministeren holder pressekonferanse om regjeringsendringene halvtime senere.

Ifølge NRK er det Sylvi Listhaug som blir ny eldre- og folkehelseminister. Hun tar over posten til partifelle Åse Michaelsen, som har vært Norges første statsråd for eldresaker. Dermed gjør den profilerte og omstridte Frp-politikeren comeback i regjeringen, etter at hun ble tvunget av justisministertaburetten på grunn av et kontroversielt Facebook-innlegg om Arbeiderpartiet for et drøyt år siden.

Dagens Næringsliv har kilder som opplyser at regjeringsendringene Solberg varsler, verken kommer i Venstre eller Kristelig Folkeparti

Listhaug har vært konstituert nestleder i Fremskrittspartiet siden Per Sandberg trakk seg fra vervet etter at han måtte gå av som fiskeriminister. Hun blir etter alle solemerker formelt valgt i henhold til innstillingen under landsmøtet på Gardermoen denne helga.

Den påtroppende nestlederen har vært både landbruks- og matminister og innvandrings- og integreringsminister