Lørdag arrangeres det verdenscup i sprint på Lillehammer og alle de beste løperne i verden er med.

Midt i sirkuset var også Anna Svendsen fra Tromsø, som kom seg videre fra prologen og hadde bedre tid enn både Marit Bjørgen og Ingvild Flugstad Østberg.

Svendsen endte som nummer 19 i prologen og ble dermed klar for kvartfinalene.

Lovise Heimdal fra Bardu og Team Nord-Norge klarte ikke å kvalifisere seg videre.

Valnes nummer ti: – Rått!

Erik Valnes (21) fra Bardufoss og Team Nord-Norge sto kanskje for dagens mest uventede prestasjon. Han gikk seg inn til en fantastisk sterk tiendeplass på prologen og sikret en plass i kvartfinalene.

Det klarte ikke Petter Northug, som endte på en 32. plass i prologen. Valnes kom også i mål på en bedre tid enn løpere som Iivo Niskanen, Sergej Ustjugov, Sondre Turvoll Fossli og et helt kobbel med andre sterke navn.

Trener Kristian Skogstad på Team Nord-Norge serverer følgende korte SMS-kommentar til Nordlys-sporten om prestasjonen til Valnes:

– Rått!

Slik var kvartfinalene

Her fulgte vi kvartfinaleheatene:

I de to første kvartfinalene for damene har Maiken Caspersen Falla og Jessica Diggins gått videre i den første kvartfinalen, og Krista Parmakoski og Sophie Caldwell i den andre.

Anna Svendsen skal ut i den femte og siste kvartfinalen, og får virkelig en utfordring mot Bjørgen, Kowalczyk, Nilsson og co.

3. kvartfinale: Russiske Natalia Nepryaeva og svenske Ida Ingemarsdotter videre. Kathrine Harsem ble nummer tre og er ute, siden tiden hennes ikke er sterk nok til å kunne gå videre på den.

4. kvartfinale: Prologvinner Sadie Bjornsen fra USA går videre sammen med norske Heidi Weng.

5. kvartfinale: Da er det Anna Svendsens tur. Svendsen tar teten fra start, men feltet ligger tett samlet. Svenske Nilsson tar etter hvert over føringen, og her skal tromsøjenta få jobbe med å henge på. Bjørgen og Svendsen havner etter hvert litt bak de fire andre. Det blir Nilsson og Kowalczyk som tar dette. Feltet kommer samlet inn, men både Marit Bjørgen og Anna Svendsen, som endte sist i spurten, er ute.

Da retter vi fokus over på herrene, for å se om Valnes kan fortsette sin sensasjonslørdag.

1. kvartfinale: Johannes Høsflot Klæbo er rett og slett råsterk for tida. Vinner heatet foran Sergej Ustjugov. Sterke løpere som Pål Golberg og Federico Pellegrino må håpe at de kan gå videre på tid.

2. kvartfinale: Da gjør vi klart for Erik Valnes, som skal ut mot Fredrik Riseth, Emil Jönsson, Iivo Niskanen, Sondre Turvoll Fossli og Teodor Peterson. Valnes har havnet bakerst i feltet, og får en jobb å gjøre. Får glipptak også, og får det for tøft her. Sondre Turvoll Fossli kontrollerer seg videre sammen med Niskanen. Valnes måtte etter hvert bare gi tapt, og kom i mål drøye 16 sekunder bak Turvoll Fossli.

PS! Søndag er det for kvinnene 15 kilometer med skibytte. Der stiller ikke Silje Theodorsen, som har blitt syk og reist hjem. Team Nord-Norge har likevel med Anna Svendsen, Emilie Kristoffersen og Lovise Heimdal.