Truls Henrik (23) fortsatt ikke funnet. Nå er tre menn varetektsfengslet

Artikkelen er over 2 år gammel

Lagmannsretten ga politi- og påtalemyndigheten medhold til varetektsfengsling av de tre mennene som er siktet etter at Truls Henrik Johansen fra Øksnes forsvant på havet natt til fredag 15. juni.

DEL

23-åringen ble meldt savnet etter at en fritidsbåt hadde kantret. Til sammen fire personer i to båter gikk ut fra i to-tiden om natten. Det var to menn i hver småbåt.

De tre som var sammen med Johansen er nå varetektsfengslet i fire uker med brev og besøksforbud, opplyser politiet i en pressemelding.

En av dem er siktet for uaktsomt drap eller å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand. Tingretten bestemte varetektsfengsling av denne siktede, men avgjørelsen ble anket.

Bistand fra Kripos

To menn er siktet for å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand og/eller å ha bidratt til det, opplyser politiet.

Tingretten ga ikke medhold til varetektsfengsling av disse, men politiet anket avgjørelsen. Lagmannsretten avgjorde onsdag ettermiddag at alle tre kan varetektsfengsles.

- Vi tar avgjørelsen til etterretning og mener det er bra for den videre etterforskningen at disse holdes i varetekt. Vårt mål er todelt; vi vil finne den savnede og vi vil finne ut hva som har skjedd med ham, opplyser Anne Margrethe Kleczka, seksjonsleder etterforskning ved driftsenhet Lofoten og Vesterålen i Nordland politidistrikt.

Politiet får bistand fra Kripos i etterforskningen av saken.

Fortsetter søk

Det har vært gjennomført omfattende søk etter den savnede siden 15. juni.

- Det var et lite opphold i søket i går, grunnet uvær i Vesterålen, men vi har ikke gitt opp å finne ham, sier Kleczka.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken