Politiet har fortsatt håp om å finne savnet kvinne på Sørøya: – Vi bruker alt av ressurser

SØKER FORTSATT: Innsatsleder hos politiet, Anders Bjørke-Olssen, sier de fortsatt har et mål om å finne kvinnen i live.

SØKER FORTSATT: Innsatsleder hos politiet, Anders Bjørke-Olssen, sier de fortsatt har et mål om å finne kvinnen i live. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

- Man må nesten komme rett på henne

DEL

– Området er til del kupert, det er mye stein og buskas. Hun er mørkkledd og liten, så vi er nok ganske avhengige av å treffe rett på, kan det virke som. Jeg skulle ønske jeg hadde svar på hvorfor vi ennå ikke har funnet henne, sier innsatsleder hos politiet, Anders Bjørke-Olssen til iFinnmark.no.

Det var natt til søndag at politiet iverksatte en leteaksjon på Sørøya etter at en kvinne i slutten av 50-årene ble meldt savnet etter en tur i Sørvær-området på Sørøya. Kvinnen ble sist observert ved Nordsandfjordvannet, da hun og de tre andre i turfølget skilte lag rundt klokken 19.30 lørdag kveld.

– Utfordringen vi har nå er at det begynner å bli lenge siden. Derfor begynner etterretningen vi har å bli gammel, så derfor må vi prøve å utvide horisonten, sier Bjørke-Olssen.

– Fortsatt mål om å finne en kvinne i live

Bjørke-Olssen sier det har blitt søkt i henholdsvis området rundt Nordsandfjorden hvor kvinnen ble borte. Men helikopteret har nå utvidet søket, i tillegg til at politiet nå er i gang med å bruke droner.

– Det er mye bratte fjellsider der og daler. Hvis det har skjedd henne noe og hun ligger, så må man nesten komme rett på. Klesdrakten og størrelsen hennes gjør det også vanskelig, sier han.

Teksten fortsetter under bildet.

Den savnede kvinnen er i slutten av 50-årene, tur- og fjellvant og skal være godt kledd. Hun har nå vært savnet i to døgn.

– Vi bruker alt av ressurser vi rår over og har fortsatt mål om å finne en kvinne i live. Vi søker og gransker der vi har søkt; vi ser på nye teiger og informasjonen vi har, om det er noe vi har oversett. Vi har utvidet teigen litt, kontinuerlig som vi også jobber med den informasjonen vi har for å analysere den informasjonen vi har enda bedre, sier Bjørke-Olssen.

Kvinnen skal ha hatt en vond fot

Med i søket tirsdag er i alt seks hunder, redningsskøyte, tre helikoptre, 14 lag med 52 mann, fire ATV-lag, et billag, et beltevognlag og Forsvaret med ett lag fra Alta og ett fra Hammerfest.

– I tillegg hjelper mange frivillige til med proviant, forpleining og alt det måtte være. Folk åpner husene sine og gjør en kjempeinnsats for mange, sier Bjørke-Olssen.

Teksten fortsetter under bildet.

Politiet og forsvaret, med fler, har operasjonssentral og base på rådhuset i Breivikbotn.

Politiet og forsvaret, med fler, har operasjonssentral og base på rådhuset i Breivikbotn. Foto:

Bjørke-Olssen sier den savnede kvinnen fikk vondt i en fot og hadde problemer med å gå fram og ga dermed uttrykk for at hun ville snu, da hun lørdag kveld var ute på tur med to andre. Da det også kom tåke ville hun ikke utfordre det og valgte dermed å snu. Hun skal ha hatt med seg dagstursekk med både mat og kart.

– Må ta hensyn til eget mannskap

Stein Isaksen, leder i HV17s operasjonssentral i Breivikbotn, sier Forsvaret samarbeider godt med politiet i søket etter kvinnen.

– Vi jobber lagsvis og i henhold til politiet som er øverste myndiget. Vi får en nye oppgaver ettersom vi innrapporterer gjennomførte, sier han.

LES OGSÅ: HV-soldater fra Hammerfest mobiliseres til leteaksjon

I alt er det 56 fra heimevernet i Hammerfest og 72 fra heimevernet i Alta som deltar i søket. Isaksen sier det er mange ting som bidrar til at kvinnen har vært vanskelig å finne.

– Da vi kom hit klokken ti i natt var det regn og tåke, vi må også ta hensyn til eget mannskap for vi skal ikke lete etter egne folk. Det er et variert område med vanskelig terreng. Det er også en utfordring for henne om hun blir våt og kald, sier Isaksen.

Teksten fortsetter under bildet.

Mannskap og frivillige tar en siste økt før de må hvile gjennom natten

Mandag kveld er det blitt mørkt ute, og det er derfor siste innspurt før alle går til hvile for natten, ifølge politiets operasjonsleder Jan Arne Pettersen.

– Det er siste innspurt for søket som pågår før det blir kveld. Vi har en båt som skal søke i natt med ir-utstyr. Så tar vi løs med ny frisk giv tirsdag morgen når det blir lyst, sier Pettersen.

Han forteller videre at det har vært søkt i mange store teiger. Nå har de mye rådata i området de skal gjennom, og planlegge nytt søk tirsdag morgen.

– Den savnede kvinnen har gått i tåka. Det er ikke bare å vite hvilken vei som er logisk. Vi har søkt bredt, og nå må mannskapet hvile litt, sier Pettersen.

Artikkeltags