Sender helikoptre fra Troms for å lete etter savnet kvinne

Av og
Artikkelen er over 2 år gammel

Leteaksjonen på Sørøya fortsetter for fullt.

DEL

– Vi setter to helikoptre i lufta fra rundt klokken syv. Leteaksjonen vil fortsette i full styrke utover dagen, sier operasjonsleder Lars Rune Hagen i Finnmark politidistrikt mandag morgen, skriver iFinnmark.no

Det var natt til søndag at politiet iverksatte en leteaksjon på Sørøya etter at en kvinne i slutten av 50-årene ble meldt savnet etter en tur i Sørvær-området på Sørøya. Kvinnen ble sist observert ved Nordsandfjordvannet, da hun og de tre andre i turfølget skilte lag rundt klokken 19.30 lørdag kveld.

Søndag var flere bakkemannskap, hunder og helikoptre ute og letet etter kvinnen.

Tett tåke i området

Ved Hovedredningssentralen (HRS) i Nord-Norge får iFinnmark opplyst at det er to Bell-helikoptre, vanligvis stasjonert på Bardufoss i Troms, som skal delta i leteaksjonen mandag morgen.

Et Sea King-helikopter fra Banak er planlagt inn i leteaksjonen etter hvert.

Ifølge en pressemelding fra Finnmark politidistrikt mandag morgen har det vært folk ute i terrenget gjennom natten uten at det har blitt gjort funn. Det ble foretatt mannskapsbytte i morgentimene mandag for å gjennomføre systematisk søk teig for teig. Det har vært tett tåke i området hvor kvinnen forsvant og det er både bratt og ulendt der.

Setter inn redningsskøyte

Været ventes å bedre seg i løpet av mandagen.

Den savnede kvinnen var opprinnelig del av et turfølge på tre som var på dagstur til Nordsandfjorden. Hun er tur- og fjellvant og godt kledd. Hun er 1,5 meter høy og opprinnelig fra Korea, har sort hår og var kledd i sort bukse og blå jakke, og hadde blå ryggsekk, melder politiet.

Mandag ettermiddag melder politiet at en redningsskøyte fra Alta vil settes inn i søket fra klokken 16.

- Dersom frivillige ønsker å bistå med søk på Sørøya, kan de møte her. Plass til åtte stykker, skriver politiet i Finnmark på Twitter.

Klokken 16.10 går fergen «Bergsfjord» fra Øksfjord til Hasvik med plass til frivillig letemannskap, mens «Loppaexpressen» går fra Hammerfest bølgebryterkai til Breivikboten klokken 15.45, opplyser politiet.

Artikkeltags