Gå til sidens hovedinnhold

Ina tok sølv med ulvesmykke

Artikkelen er over 4 år gammel

Og speilet i designet har en helt spesiell betydning.

Smykkedesigner Ina Gravem Johansen fra Kårvikhamn i Lenvik kom på andreplass i årets designkonkurranse arrangert av Norwegian Assosiation of Jewellery Designers. Tema denne gang var «ulv», som også er en aktuell sak i samfunnsdebatten.

- Jeg laget en ulv med stilisert, romantisk tilnærming, med et speil innfelt i ulven for å kommentere at man ser sine egne holdninger i debatten, forklarer Gravem Johansen om utformingen av smykket.

Også i fjor og forfjor kom hun på pallen i denne designkonkurransen, og kan nå smykke seg med både gull, sølv og bronse etter disse tre tevlingene.

- Jeg gjør hele designprosessen selv, fra start til mål. Jeg har et naturinspirert, røft design med litt store smykker, sier hun og forteller at hun har en ny «skogkolleksjon» på trappene nå.

- Hvor mange deltakere var det i designkonkurransen?

- Det vet jeg ikke. Det foregår slik at vi sender inn våre arbeider, og så vurderes dette av en jury i Oslo. Men det er ikke så mange av oss. Smykkedesignere er blitt en liten rase. De fleste gullsmeder selger billige varer som er produsert i utlandet, sier Ina Gravem Johansen.

Kommentarer til denne saken