Gå til sidens hovedinnhold

Etter at posten endret ruten, fikk ikke sykehjemmet medisin

Artikkelen er over 5 år gammel

Måtte selv hente medikamenter til sykehjem.

Ved Rossfjord sykehjem i Lenvik kommune er det registrert sju medisinavvik som begrunnes i endringer i postens rutine for pakkeutkjøring. Dette framgår av en avviksrapport som legges fram i utvalget for helse og omsorg i neste uke.

Ifølge rapporten har «endringene i postens rutiner ført til feil og uønskede hendelser i form av at medikamenter har manglet ved dosering».

Slutt med å levere på døra

- Det som skjedde etter postens omlegging 1.mars var at det ble slutt på å levere pakkene direkte til sykehjemmet. De fikk hentelapper, og ikke medisinen rett på døra som før, sier kommunalsjef Bente J. Karlsen.

Som følge av dette skal man i noen tilfeller ha manglet medisinen på det tidspunktet denne skulle doseres og gis til pasientene. Ifølge Karlsen oppsto det iimidlertid ingen alvorlige forsinkelser på grunn av dette, takket være ekstra transportinnsats.

- Situasjonen ble løst ved at hjemmetjenesten dro til apoteket og hentet medikamentene, sier hun.

Apoteket på Finnsnes ligger 25 kilometer unna sykehjemmet.

Nå skal imidlertid en permanent løsning på problemet være på plass.

- Vi har inngått en avtale med apoteket der medisinene for framtida blir sendt som bedriftspakker. Med denne nye ordninga skal problemet være løst, sier kommunalsjef Bente J. Karlsen i Lenvik.

Kommentarer til denne saken