Gå til sidens hovedinnhold

Ungdomsskoleelever får gratis leksehjelp - på universitetsnivå

Artikkelen er over 4 år gammel

Sliter du med matematikk, kjemi eller fysikk? Da kan du få hjelp - gratis.

- Vi vet ikke hvor vår neste Einstein sitter. Han kan være i Tromsø, men han må ha en inspirasjon, sier Ali Elmasoudi til Nordlys.

Elmasoudi og Eivind Stordal står bak nettsiden lær.no, som tilbyr gratis leksehjelp på universitetsnivå over nett til alle elever i Tromsø-regionen. Med seg på laget har de to gründerne forskningsfirmaet Studix, og sammen har de utviklet en tjeneste hvor elever kan få leksehjelp fra over 20 lærere med stor kompetanse innen blant annet matematikk, fysikk, kjemi og biologi.

- Vi har bakgrunn innen matematikk alle sammen, og driver med forskning, og har stor tro på dette med innovasjon, forskning, teknologi og utvikling, forklarer gründeren til Nordlys.

- Nå har vi samlet hjernekraft fra ulike miljøer og steder i Norge gjennom teknologi. Dette kunne ikke gjøres for noen år siden, og det er morsomt at vi har fått det til.

- Om noen år holder det ikke å bare være god i matematikk eller i kjemi. Man må være en problemløser med tverrfaglighet, og beherske koding, fysikk, kjemi, biologi og matematikk. Har vi ingeniører med denne kapasiteten skaper vi juveler, sier Elmasoudi begeistret.

- Effektiviserer undervisningen

Både Elmasoudi og Stodal har mastergrad i anvendt matematikk ved UiO, og har levert gode prestasjoner i ulike prosjekter i både inn- og utland. Nå håper duoen på på at lær.no kan bidra til å skape et bedre undervisningsmiljø.

- I et vanlig klasserom brukes det fortsatt hvitt kritt og en tavle, og det er ikke endret siden Platons tid, sier Elmasoudi og flirer.

- Det å lese og skrive er ikke det samme som for ti år siden. Dagens ungdom leser seg opp på Wikipedia og Youtube, og det er de endringene vi prøver å tilpasse og endre oss mot, forklarer gründeren, og legger til:

- Derfor lager vi en såkalt robot-lærer, hvor lærer-assistenten skal hjelpe elevene med å finne frem riktig informasjon til riktig tid. Vi ønsker å effektivisere undervisningen. Kanskje klarer vi å så det kornet i underbevisstheten, og gjøre at denne eleven får til de teoretiske fagene, beskriver Elmasoudi.

Gratis ut januar

Lær.no er finansiert av Regionalt forskningsfond Hovedstaden med seks millioner kroner, og tilbyr tjenesten gratis ut januar. Fra og med februar vil de ta betalt for tjenesten.

- Det er helt gratis og uten forpliktelser ut januar, og du kan bruke det fra hvor som helst. Du kan gjøre det fra ditt eget hjem, eller der hvor du får ro i sjelen. Det som også er fint, er at elevene ikke trenger å ta notater underveis, men de kan heller delta i problemløsningen. Hele tavleundervisningen er filmet og lagret, og eleven får en video til odel og eie for repetisjon.

- Kanskje kommer det neste industrieventyret fra Tromsø, sier Ali Elmasoudi til Nordlys.

Kommentarer til denne saken