Gå til sidens hovedinnhold

Trengte hjelp i et akuttoppdrag - men alle legene i kommunen var på fjelltur

Artikkelen er over 6 år gammel

Da ambulansetjenesten trengte hjelp med en pasient i forbindelse med et akuttoppdrag, var det ikke svar å få på vakttelefonen. Ingen leger i Gildeskål var tilgjengelig. Samtlige var på fjelltur, melder NRK.

- Forutsatt at opplysningene i avviksmeldinga stemmer, så oppfylte ikke kommunen på det gitte tidspunkt sitt ansvar. Vi synes denne saken er såpass alvorlig at vi kommer til å se nærmere på den, sier fungerende fylkeslege Jorunn Stabell til NRK.

Det var midt på dagen 26. juni i år at ambulansetjenesten i Gildeskål mottok et akuttoppdrag til en pasient. Først da de kom fram til legevakta, fikk de beskjed om at vakthavende lege var på fjelltur sammen med de andre legene i kommunen.

Ifølge den akuttmedisinske forskriften er alle kommuner pålagt å tilby en legevaktordning som sikrer befolkningen øyeblikkelig hjelp. Dette kan det ifølge Fylkeslegen ikke gjøres unntak fra.

Rådmann Helge Akerhaugen i Gildeskål skriver i en epost til NRK:

"Årsaken til avviket var menneskelig feil ved at bare legevakten ble varslet rutinemessig, men ikke AMK-sentralen. Vi forstår at situasjonen som oppstod kan oppleves som uverdig for den aktuelle pasienten, det beklager vi."

Kommentarer til denne saken