(Lofotposten)

Onsdag kveld fikk den 53 meter lange lastebåten "Folla 2" problemer og mistet styringen i Vestfjorden.

Båten lå utenfor Lille-Molla da det ble satt i verk en større aksjon fra Hovedredningssentralen Nord-Norge for å få kontroll.

Redningsskøyta "Sundt Flyer" fra Svolvær rykket ut. I tillegg rykket den større redningsskøyta "Det Norske Veritas" ut fra Ballstad.

Onsdag kveld blåste det godt i området, men redningsleder Sten Ove Nikolaisen sa ved 21-tiden at de ikke anså situasjonen som veldig dramatisk. Båten lå et godt stykke fra land, men drev da med vinden.

- Vi regner med vi skal få satt en tamp i båten og få kontroll på den, sa han da.

Klokka halv ni ble det målt en vindstyrke på 17.4 sekundmeter ved Skrova fyr.

Det ble også bedt om bistand fra snurrevadbåten "Knut Olav" fra Svolvær som gikk mot stedet, men snudde senere.

Ved 21-40-tiden opplyser Finn Tore Sortland ved Hovedredningssentralen at situasjonen er under kontroll.

- De har greid å sentrere roret ombord i lastebåten, og nå greier de å bakke opp mot været. Dermed har de stoppet det meste av driften, sier han.

Redningsskøyta "Sundt Flyer" ligger ved båten for å passe på situasjonen, og fikk kort tid etter selskap av skøyta fra Ballstad.

- De skal sette sleper om bord. Så vil Kystvakta komme til stedet om en times tid for å følge båten opp til Lødingen, sier Finn Tore Sortland ved Hovedredningssentralen for Nord-Norge.

Kystvaktskipet "KV Nordkapp" er på vei til stedet. Det er flere andre båter i området, blant annet hurtigruteskipet "Lofoten".