Erik Valnes (21) fra Bardufoss og Team Nord-Norge er tatt ut til å gå verdenscupsprint i fri teknikk i tyske Dresden til helga.

Der er han med i den norske troppen sammen med blant andre verdensener Johannes Høsflot Klæbo.

– Det er absolutt artig å få muligheten der, sier Valnes til Nordlys.

I sentrum av Dresden går den individuelle sprinten på lørdag, mens det er lagsprint søndag.

Konkurransene kommer midt i samme helg som NM del 1. Det medfører at Valnes bare går den klassiske sprinten i NM torsdag, før han vender blikket mot Tyskland.

– Det er vanskelig å være to plasser samtidig, men verdenscup er verdenscup. NM får jeg gått nok av i årene som kommer, sier 21-åringen, som har ambisjoner om litt mer enn bare å ta seg videre fra prologen i Dresden.

– Jeg tenker at jeg må legge lista så pass høyt at semifinale er et mål. Samtidig er sprint litt vanskelig å planlegge, du går litt på instinkt, sier Valnes.

 

– NM kanskje viktigst

Han gleder seg veldig til sjansen som byr seg i Tyskland i helga, men mener at den klassiske sprinten under NM på Gåsbu torsdag nok er vel så betydningsfull.

– NM-sprinten er kanskje den viktigste, selv om jeg skal gå verdenscup et par dager senere. Den sprinten i NM kan være en døråpner videre, sier Valnes.

Gjør han det riktig bra på NM-sprinten, kan det være at en liten dør åpner seg allerede helga etter konkurransene i Dresden. Da er det klassisk sprint på programmet i verdenscupen i Planica.

Der har også treningskamerat Anna Svendsen fra Team Nord-Norge en god sjanse til å være med, spesielt hvis hun også leverer varene under NM-sprinten torsdag. Den klassiske sprinten i NM har også svært mye å si for Svendsens lille håp om å komme med i den norske OL-troppen.

 

– Ikke overrasket

Team Nord-Norge-trener Kristian Skogstad var i svært godt humør etter uttaket av Valnes ble klart tirsdag.

– Det er veldig artig – og det er fortjent. Jeg er ikke overrasket, for jeg har sett utviklingen hans og sett at det kan skje, sier Skogstad til Nordlys.

Han tror fort at 21-åringen kan nå målet om semifinaleplass hvis han har marginene med seg.

– Nå er dette en spesiell bysprint som sikkert blir tett og litt rotete, men kommer han seg videre fra prologen, kan egentlig alt skje, sier Kristian Skogstad.

Her finner du hele uttaket til verdenscupen i Dresden til helga.