Uttaket til kommende helgs verdenscup i langrenn på Lillehammer ble klart mandag.

Der er det med hele fem løpere fra Team Nord-Norge!

– Det er helt fantastisk å få med så mange. Det var skikkelig artig, sier uttatte Silje Theodorsen til Nordlys.

De som ellers er tatt ut er Anna Svendsen, Emilie Kristoffersen, Lovise Heimdal og Erik Valnes.

Svendsen er den eneste av løperne som er tatt ut til å gå både klassisk sprint og skiathlon (med skibytte). Ellers skal Heimdal og Valnes gå sprint, mens Theodorsen og Kristoffersen er tatt ut bare til skiathlon.

– Jeg er jo kjempefornøyd med å bli tatt ut. Jeg gikk ingen verdenscuprenn i fjor, så det å få sjansen allerede nå før jul var en bonus for meg, sier Theodorsen, som allerede er på plass på Lillehammer etter helgens norgescup på Gålå.

– Så er det ekstra artig at jeg får selskap av fire andre fra laget, legger hun til.

 

Sjeldent herreuttak

Trener Kristian Skogstad sier seg veldig godt fornøyd med uttaket, som du kan se i sin helhet her hos Norges Skiforbund.

– Dette er ikke en årlig begivenhet for oss, nei, humrer Skogstad, som understreker at alle som er tatt ut for å representere Norge fortjener det.

– Vi gikk jo ganske hardt ut og sa at vi hadde et håp om å få fire plasser på Lillehammer. Når vi nå har fått fem, er det over forventningene, sier Team Nord-Norge-treneren til Nordlys.

Selv om han understreker at det er veldig gledelig å få med hele fire kvinnelige løpere, er det en liten ekstra glede over at Valnes fra Bardufoss er tatt ut til herrenes sprint. Herreløpere i verdenscupen fra Team Nord-Norge har det ikke vært flust av de siste årene, med Andreas Nygaard, Snorri Einarsson og Håkon Mikalsen som sjeldne, men hederlige unntak.

– Det er gøy at vi endelig også får opp en gutt. Det er vanvittig lenge siden vi hadde en herreløper fra dette teamet i verdenscupen, sier Kristian Skogstad.

Den klassiske sprinten på Lillehammer går lørdag, mens det søndag er klart for 15 (kvinner) og 30 (herrer) kilometer med skibytte.