Silje Theodorsen fra Kvaløysletta skilag gikk inn til femteplass på fristilsprinten i Norgescupen på Åsen fredag.

Det er den beste sprintplasseringen i Norgescupen for Theodorsen på to år, siden 3.plass på sprinten på Meråker 13.februar 2016.

– Kjempebra av Silje! Hun gikk veldig godt gjennom hele dagen, og det var et tett finaleheat, der hun var med lenge, sier Team Nord-Norge-trener Kristian Skogstad.

– Vært på gang

Theodorsen var beste tromsløper på prologen, der hun ble nummer seks. I kvartfinalen ble hun nummer to i sitt heat, mens hun gikk videre til finalen på tid som «lucky loser».

– Silje har vært på gang i det siste, og sett bra ut på trening. Jeg hadde troen på henne i dag, og det gikk bra, sier Kristian Skogstad.

Merete Myrseth, opprinnelig fra indre Troms, men som nå går for Kvaløysletta skilag, ble slått ut i semifinalen og endte som nummer åtte. Altas Emilie Kristoffersen led samme skjebne, og ble nummer ti, mens Tromsø Skiklubbs Anna Svendsen ble slått ut i kvartfinalen.

U23-bronse for U23-verdensmesteren

På herresiden leverte Erik Valnes på ny en solid innsats. Han ble U23-verdensmester i forrige uke, og bar preg av at han ikke hadde noen topp dag fredag.

Han endte likevel som nummer seks, etter å ha kjempet seg til finale.

– Erik imponerer meg. Han hadde en tung dag, men kom seg likevel til en finale. Der hadde han ikke noe mer å gi, sier Kristian Skogstad.

Løpet var også U23-NM for løperne. Der endte Valnes som nummer tre, blant annet slått av Even Northug, som han slå med god margin i U23-VM.

– Noen ganger har man tunge dager, sånn er det dessverre. Likevel står han igjen på pallen i U23-NM. Det er bra gjort. Det er bra nivå på konkurransen og tett mellom plassene, sier Kristian Skogstad.

Valnes ble nummer 17 i finalen, blant annet slått av Nordreisas Håkon Mikalsen. Men reisaværingen, som ble nummer 13 i en øvelse han ikke har som sin sterkeste, valgte å stå over kvartfinalen.

– Jeg skulle bare ha en gjennomkjøring, med tanke på konkurransene senere i helgen, sier Håkon Mikalsen.