Team Veidekke Nord-Norge er på plass i Malangen denne uka, der de gjennomfører sin andre samling foran den kommende langrennssesongen, og for første gang med alle løperne på plass.

Og det er spesielt jentene som trekker det tyngste lasset resultatmessig. Anna Svendsen (Tromsø skiklubb), Emilie Kristoffersen (Alta IF) og Lovise Heimdal (Bardu) har alle levert gode internasjonale og nasjonale resultater, med Svendsens femteplass på verdenscupsprinten på Lillehammer forrige sesong som høydepunkt.

Nå er laget styrket med Kvaløysletta skilag-duoen Silje Theodorsen (14.plass i verdenscupen i Holmenkollen i 2016 og femteplass i NM 2016) og Merete Myrseth (14.plass på sprinten i NM 2014).

– Jentene er på høyt nivå, og garantister for at vi vil ha topp ti-plasseringer. Nå skal vi prøve å ta de videre, sier trener Kristian Skogstad.

Målet er at laget skal produsere løpere til landslag til 2018/19-sesongen, med gode prestasjoner gjennom årets sesong.

– Definitivt. Det er absolutt et mål, og vi vet at både Anna Svendsen og Lovise Heimdal var ufattelig nært å komme på rekruttlandslaget i år. Landslagsplass er et naturlig mål for å ta et steg videre, sier Skogstad.

Tror sterk jentegruppa vil gi utvikling

Anna Svendsen (27) og Lovise Heimdal (21) legger ikke skjul på at landslaget er målet.

– Ja. Da jeg fikk beskjed om at jeg var veldig nært å komme med nå på rekruttlandslaget, etter at skiforbundet endret aldersreglene, så skjønner jeg at jeg ikke er langt unna. Det er et naturlig mål, og jeg har lyst å komme videre og utvikle meg videre. Da er rekruttlandslaget det første steget, sier Anna Svendsen.

– Ja, selvfølgelig. Jeg var ikke så langt unna fra å bli tatt ut i år, og det er alltid et mål å ta det steget, sier Lovise Heimdal.

De er sikker på at den sterke jentegruppa i Team Veidekke Nord-Norge vil bidra til å øke sjansene.

– Vi har en veldig bra gjeng, og det er artig at vi er så mange jenter. Vi har bare vært tre i mine to første år på laget, det har mye å si at vi har fått to til nå. Det betyr flere som vil matche hverandre på trening, med høyere nivå. Det er bra trykk på øktene nå. Jeg tror det vil hjelpe med å gjøre hverandre bedre, sier Anna Svendsen.

– Jeg tror vi vil ha et veldig sterkt lag på jentesiden, og dra bra nytte av det. I tillegg har vi forskjellige sterke sider, som vi kan lære av hverandre, sier Lovise Heimdal.

Silje Theodorsen har vært på rekruttlandslaget de siste sesongene, men fikk ikke ny tillit etter motgang forrige sesong. 22-åringen tror overgangen til Team Nord-Norge vil hjelpe henne.

– Det er kjempegodt å være en del av dette laget nå. Jeg var kjempeimponert av det Team Nord-Norge-løperne leverte i fjor, det var helt rått. Nå er vi fem jenter som løfter hverandre på trening, og som jobber med samme mål om å bli bedre. Og jeg har gode venner her, som jeg trener mest med i hverdagen. Jeg er kjempefornøyd, både sportslig og sosialt, sier Theodorsen.

Håper to gutter skal bli VM-aktuell

Kristian Skogstad håper også guttene skal ha solid fremgang den kommende sesongen. Martin Mikkelsen (24), Torgeir Sulen Hovland (22) og Erik Valnes (21) har alle levert enkeltrenn med veldig gode resultater, med 16.plass på NM-femmila i Harstad i 2015 som beste resultat for Mikkelsen, 10.plass på NM-sprinten i år for Valnes og 6.plass i Skandinavisk Cup i år for Sulen Hovland.

Men foreløpig har ingen av dem blitt tatt ut til verdenscup, som alle de fem jentene har hatt erfaring med.

– Det er jentene som har høyest plasseringer, men jeg har sagt det en million ganger at resultatene guttene har hatt er enormt bra. Martin var Team Nord-Norges beste løper før han dro til USA i fjor, og fortsetter Torgeir og Erik utviklingen og leverer videre på det beste de har gjort, så kan de være aktuell for U23-VM og verdenscup, sier Kristian Skogstad.

– Vi legger ikke lista lavere for guttene, de skal ikke være med og ikke prege resultatlistene. Nå er de godt i gang med treningen, og det er deilig å få samlet alle og komme skikkelig i gang, sier Kristian Skogstad.