Silje Theodorsen fra Kvaløysletta skilag gikk inn til 8.plass under 15 kilometer skibytte under NM i langrenn på Gåsbu lørdag formiddag, plassen foran Tromsø Skiklubbs Anna Svendsen.

Dermed ble Theodorsen beste tromsløper på distansen. Det lover definitivt godt foran søndagens stafett, der hun går sammen med Team Nord-Norge-kollega Merete Myrseth og fredagens store NM-overraskelse Berthe Anette Svenkerud.

Bare se på disse tallene fra dagens 15 kilometer.

Styrket lag

Silje Thedorsen nummer åtte.

Merete Myrseth nummer 16.

Berthe Anette Svenkerud nummer 22 - og ble nummer seks på fredagens 10 kilometer fristil.

Bare Oppdal, med søstrene Silje og Kari Øyre Slind, hadde to løpere blant de 23 beste, der Kvaløysletta skilag hadde tre. Det lover definitivt godt for Kvaløysletta skilag, som var bare noen meter unna NM-medalje da Tromsø var vertsskap for NM i 2016. Da ble laget nummer fire, etter at ankerkvinne Marit Robertsen tapte en dramatisk spurt.

Nå er laget styrket med tilveksten av Merete Myrseth, i tillegg til at Berthe Svenkerud åpenbart har tatt steg. Når da i tillegg Silje Theodorsen leverte oppløftende på dagens NM-distanse, har tromsøklubben absolutt lov til å ha både ambisjoner og forhåpninger foran morgendagen, der stafetten går over tre ganger fem kilometer.

– Kan bli veldig artig

– Vi har snakket om stafetten, helt siden Merete tok overgang i høst. Det blir kjempespennende. Vi har et lag som kan melde seg på i medaljestriden, men det avhenger av at alle tre har en god dag og gode ski. Vi er vi hvert fall enormt motivert for å gjøre en god jobb, sier Silje Theodorsen.

– Det hadde vært helt fantastisk å klare å ta en NM-medalje på stafetten. Vi skal kjempe med nebb og klør for å klare det. Jeg er født og oppvokst i klubben, og det hadde vært helt fantastisk å kunne være med og gi noe sånt tilbake, noe man er stolt over å være en del av. Jeg håper bare alle har en god dag i morgen, sier Theodorsen.

Klubbens sportslige leder innrømmer at de har forventninger.

– Langrenn er ikke matematikk, det er helt sikkert, men det kan bli veldig artig. Det er en ny situasjon for jentene, og vi håper de er på i morgen. Det kan bli veldig spennende, sier sportslig leder Lars Thomas Nordkild til Nordlys.

– Klart, vi er en av medaljekandidatene, selv om vi ikke er noen favoritt til å vinne. Men vi har hatt et mål helt siden i høst at vi skulle være med der oppe, og være en av klubbene det ble snakket om. Der er vi nå, sier Nordkild, som innrømmer at spenningen har bygget seg opp den siste tiden. Jeg har vært veldig nervøs for at en av jentene skulle bli syk. Nå ser det heldigvis bra ut, sier sportslig leder i Kvaløysletta skilag.

Sist en tromsøklubb tok NM-medalje på stafetten var i 2009, da Sara Svendsen og Agnetha Åsheim Johansen hadde med seg unge Anna Svendsen på laget som ble nummer tre. Tromsø Skiklubb tok NM-bronse i 2007 og 2008 også.

Hektet tidlig

Silje Theodorsen var fornøyd med dagens løp.

– Jeg er kjempefornøyd! Jeg var veldig uheldig på klassiskdelen og hektet med en annen løper. Dermed havnet jeg litt bak og klarte ikke følge feltet foran. Jeg følte jeg klarte å hente meg bra inn på skøytinga og hadde gode ski. Det var veldig artig.

Når hektet du på klassisken?

– Tidlig på førsterunden, etter kanskje tre kilometer. Da mistet jeg feltet. Det er sånt som skjer, det handler om å unngå uhell. Jeg er uansett veldig fornøyd med at jeg ikke ga meg og kom bra tilbake, sier Theodorsen.

Anna Svendsen var også tilfreds med sin niendeplass.

– Jeg er egentlig veldig fornøyd. Klassiskformen er bra, så der tenkte jeg at jeg bare skulle henge på resten. På skøytinga vet jeg at jeg er svakere, så der var det bare å kjempe. Jeg gikk så fort jeg kunne, og gøy at skøytinga fungerte, sier Svendsen.

Andre nordnorske plasseringer på dagens 15 kilometer: Lovise Heimdal nummer 15. Emilie Kristoffersen nummer 17.

På herrenes 30 kilometer gjorde Kvaløysletta skilags Torgeir Sulen Hovland og Medkilas Martin Mikkelsen respektable innsatser, som nummer 17 og 20.