Vilde Nilsen (17) gikk onsdag inn til sølv på langrennssprinten for stående under Paralympics i Pyeongchang.

Den norske jenta gikk ut 17 sekunder bak første utøver ut på grunn av handikap, men det tok ikke lang tid før 17-åringen hadde kontakt med feltet.

Bildeserie

Vilde fra Tromsø sikret Norges beste prestasjon i Paralympics

Inn mot mål ble det kamp om medaljene, men ingen kunne gjøre noe med russiske Anna Milenina som passerte først over mållinjen, 3,1 sekunder foran Nilsen.

- Det ble utrolig dramatisk der på slutten, sier Nilsen i et intervju med Idrettsforbundet like etter superløpet.

- Hun russiske kom i gedigen fart bak meg, det samme gjorde hun canadiske, så da var det bare å bite tennene sammen og gjøre sitt beste inn mot mål. Det sølvet er like godt som gull i dag, fortsetter hun.

- Målet med løpet var å gjøre mitt beste. Jeg hadde tenkt litt på medalje, men det var ikke et stårt mål, liksom. Men nå er det ekstremt godt å kjenne på at jeg faktisk tok en. Nå kan jeg senke skuldrene litt før lørdagens renn.

Været har vært et diskusjonstema under Paralympics - det er svært varmt i OL-løypene, så også under Nilsens renn.

- Jeg kjente sola tok på i dag. Spesielt før og etter løpet. Før løpet tenkte jeg "Hvordan kommer dette til å gå - jog kommer jo til å steike som et egg oppi bakken der!"

Nilsen sa at det er skiene man bekymrer seg mest for under slike forhold, men at hun hadde ekstremt gode ski under løpet.

- Fantastisk

Bak kom canadiske Natalie Wilkie i stor fart og truet den norske sølvmedaljen, men Nilsen ble klokket inn lite tiendedel foran Wilkie.

– Det kjennes helt fantastisk ut, jeg vet ikke helt hvordan jeg skal klare å beskrive det. Det betyr så utrolig mye. Jeg er bare kjempeglad, sier Nilsen til NRK.

– Jeg hadde aldri trodd jeg skulle stå her i dag og få denne sølvmedaljen i Paralympics, det er bekrefter at så lenge man står på så kan man lykkes, sier den lykkelige sølvmedaljevinneren videre.

– Jeg drømte om å bli en Marit Bjørgen. Konkurrere med de funksjonsfriske. Men i dag føler jeg meg like god som Marit Bjørgen, sier Nilsen til VG.

Øvrige nordmenn

I sprintlangrenn for kvinner 1,1 km sittende ble det stopp i semifinalen for Birgit Skarstein. Kun 1,3 sekunder skilte Jarstein fra en plass i finalen.

Eirik Bye tok endte sist i finalen i herrenes 1,5 kilometer sprint for synshemmede. Bye gikk inn 29,5 sekunder bak den canadiske vinneren Brian McKeever.

Her tok svenske Zebastian Modin sølv, 2,5 sekunder bak, mens Jake Adicoff tok bronsen. Amerikaneren kom i mål 9,5 sekunder bak McKeever.

Håkon Olsrud kvalifiserte seg til semifinalen i 1,5 km klassisk langrennssprint for stående. Der ble han nummer fire, over seks sekunder bak den tredje og siste finaleplassen i heatet. Johannes Birkelund klarte ikke kvalifisere seg til semifinalen.

Trygve Steinar Larsen måtte bryte kvalifiseringsrunden i 1,1 km langrennssprint for sittende.

LES MER OM VILDE HER: For få år siden måtte Vilde innom UNN fire ganger i uka