Ingrid Andrea (18) best i Norge – takker trenerpappa

TIL TOPPS: Ingrid Andrea Gulbrandsen fra Bardufoss OIF vant søndagens norgescuprenn i fristil på Beitostølen.

TIL TOPPS: Ingrid Andrea Gulbrandsen fra Bardufoss OIF vant søndagens norgescuprenn i fristil på Beitostølen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Den lovende løperen fra Bardufoss gikk endelig helt til topps!

DEL

Ingrid Andrea Gulbrandsen (18) fra Bardufoss OIF (opprinnelig fra Sørreisa) har både sølv i junior-NM og en rekke pallplasseringer i norgescupen i langrenn å vise til.

Søndag brøt hun imidlertid en barriere da hun vant sitt aller første norgescuprenn i 18-årsklassen på Beitostølen.

Gulbrandsen gikk i mål på 12.59,60 på fem kilometer fristil, og vant rennet fire sekunder foran Karianne Olsvik Dengerud fra Kjelsås.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg har ikke kommet helt til topps i norgescupen før nå. Jeg var egentlig ganske sliten, men jeg hadde tro på at det kunne gå, forteller en lykkelig vinner til Nordlys.

Tror på plass i nordisk mesterskap

Hun sikret seg en andreplass på fem kilometer klassisk fredag på Beitostølen, før det endelig lyktes helt på søndagen. Egentlig hadde hun større tro på at seieren skulle kunne komme fredag.

– Jeg er egentlig mest glad i klassisk, så at seieren kom i skøyting gjør det litt ekstra gøy. Dette er noe som gir motivasjon til å fortsette, sier Gulbrandsen, som til daglig går toppidrett på Finnfjordbotn/Senja videregående skole.

Den hun betegner som hovedtrener både på skolen og hjemme, er pappa Stein-Morten Gulbrandsen.

– Det er veldig flinke trenere og et veldig bra miljø i BOIF, men det er nok pappa som trener meg mest, forteller 18-åringen.

Faren og hovedtreneren var både stolt og fornøyd søndag, og tror datteren kan vente seg en fin mulighet i slutten av måneden.

– Hun har ventet litt på dette, så det var kjempeartig – og vi hadde kanskje ikke forventet at det skulle skje i skøyting. Nå tipper jeg at hun blir tatt ut til nordisk mesterskap for 17- og 18-åringer i Vuokatti i slutten av januar, sier Stein-Morten Gulbrandsen.

Det uttaket kommer trolig rett over helga.

Opp- og nedtur i Sverige

Søndag ble det også gått 20 og 30 kilometer med skibytte i Skandinavisk Cup i Piteå.

Der noterte Torgeir Sulen Hovland fra Kvaløysletta Skilag og Team Nord-Norge seg for en hyggelig tolvteplass.

– Det var kjempebra. Torgeir har hatt en lang sykdomsperiode i høst, men har brukt jula godt. Nå ser vi at det ikke er så mye om å gjøre før han er der han skal være formmessig, sier trener Kristian Skogstad.

Sulen Hovland og Tromsø Skiklubbs islandske landslagsløper Snorri Einarsson (14. plass) kom begge i mål rundt fire minutter foran Petter Northug, som stilte opp i søndagens renn i Piteå, åpenbart uten å ta ut det han hadde.

– Han gjorde vel ikke mer enn det han måtte i dag. Jeg tipper vi får se en annen versjon av Petter allerede i NM (kommende helg) og i verdenscuprennene fremover, sier Skogstad.

Jentene til Team Nord-Norge hadde ingen stor dag på skibyttedistansen i Piteå søndag.

Emilie Kristoffersen ble best som nummer 14. Bak fulgte Anna Svendsen som nummer 15, Silje Theodorsen som nummer 18, Lovise Heimdal som nummer 22 og Merete Myrseth som nummer 24. Finske Johanna Matintalo vant spurten foran svenskene Charlotte Kalla og Ebba Andersson.

 

Artikkeltags