De nordnorske langrennsløperne har gjennomført sin første konkurransehelg denne sesongen, med en del lyspunkter.

Den beste prestasjonen sto Medkila-løperen Martin Mikkelsen for. Han ble nummer åtte på 12,6 kilometer fristil i den finske langrennsåpningen i helga, slått med 37 sekunder av fjorårets suverene juniorverdensmester Alexei Chervotkin.

Mer oppmuntrende er det at Mikkelsen bare var fra 30 til 14 sekunder bak habile finske verdenscupløpere som Anssi Pentsinen, Ville Nousiainen og Iiva Niskanen. 

– Dette var nok den beste prestasjonen av våre, det vil jeg tro. Martin gikk kjempebra, og er absolutt i rute. Han har tatt bra steg, sier Team Nord-Norge-trener Roy-Helge Larsen.

– Godt å se at jeg nærmer meg

Mikkelsen var fornøyd med søndagens løp.

– Det fungerte bra i dag, og det var artig. Det var godt å se at det ikke er håpløst langt opp til de beste, sier Martin Mikkelsen.

Han åpnet bevisst hardt.

– Jeg ville se hvor lenge det holdt, og fikk nok merke det litt på siste runden. Men neste gang holder det kanskje helt inn, sier 23-åringen.

Han håper å kunne blande seg inn blant de 20 beste i Norgescupen på Gålå om et par uker.

– Jeg tror distansen der vil passe Martin bra. Han er på gang, sier Roy-Helge Larsen.

Fornøyd

Roy-Helge Larsen var totalt sett fornøyd med langrennsåpninga.

– Jentene hadde hver sin gode dag. Lovise Heimdal ble nummer 17 fredag på klassisken, mens Emilie Kristoffersen ble nummer 17 på fristildistansen lørdag.  Anna Svendsen gikk også bra lørdag på klassisken i Finland, sier Larsen.

Guttene har mer å jobbe med.

– Håkon Mikalsen var eneste som gikk med festesmurning i Finland lørdag, mens de andre staket. Han tok det som trening, og sto over søndag på grunn av halsproblemer. Eirik Solvang var bare 2,6 sekunder fra å gå videre fra prologen på Beitostølen søndag. han ble nummer 45, og det var ok, men han merket at det var tredje løpet på tre dager, sier Larsen.

Rolf Einar Jensen hadde beskjedne plasseringer i åpninga.

– Rolf Einar har vist at han er en type som må konkurrere seg i form. Han er stinn av trening og trenger å gå konkurranser for å få farten opp, sier Larsen.