Medkila-løperen Martin Mikkelsen ble kretsmester på 15 kilometer fri i Bjerkvik lørdag, over minuttet foran sin yngre bror Eirik.

– Jeg har trent mye i jula og vært tung i kroppen. Nå kjenner jeg at det begynner å løsne. Det er godt å få bekreftet at formen er som den skal være, sier Martin Mikkelsen til Nordlys.

Går for «pers»

Harstadgutten har forhåpninger om å bryte egne barrierer i NM i på «hjemmebane» i Tromsø, der han bor og studerer.

– I NM del I, som er mest prestisjefylt, har jeg 25.plass som beste fra i fjor. Jeg har satt meg som mål om topp 15, topp 20 i år. Det er tremila lørdagen jeg har mest forhåpninger til. Og det ser ut som den jobben jeg har gjort i jula har vært bra, og jeg ser frem til å slippe litt opp og samle mer overskudd nå, sier Mikkelsen.

– Jeg har 16.plass fra NM del II, men det er NM del I der flest løpere bruker å være i form.

Han tror NM-konkurransene blir enda tøffere i år enn før.

– Det er ikke noe stort internasjonalt mesterskap i 2016, og da får nok NM enda større status. Det blir det viktigste rennet for veldig mange, sier Martin Mikkelsen.

Kretsmestere

Mikkelsens klubbkamerat Noah Nylund vant KM-tittelen i gutter 12 år. Daniel Sellevoll fra Senja Ski vant gutter 13 år, mens Jakob Skillingstad fra Kilkameratene gikk til topps i gutter 14 år.

Einar Mikal Andreassen fra Fjell Skilag vant menn 18 år. Klubbkamerat Jan Arthur Reinås var best i gtter 17-årsklassen, mens Lasse Brustad Horn fra Senja ski vant gutter 16-årsklassen met ett sekund til klubbkamerat Erik Nicolaisen.

Vebjørn Krogh Pedersen fra Nordreisa IL var best i menn 19/20 år.