OL-håpet lever! Anna knuste Kalla i prologen - endte som nummer fire

STERK START: Anna Svendsen knallet til i prologen under Skandinavisk Cup.

STERK START: Anna Svendsen knallet til i prologen under Skandinavisk Cup.

Artikkelen er over 2 år gammel

Anna Svendsen imponerte stort i Piteå, men fikk det for tøft i finaleheatet.

DEL

De nordnorske langrennshåpene går Skandinavisk Cup i svenske Piteå denne helgen, og konkurransene startet med klassisk sprint fredag.

For Tromsø Skiklubbs Anna Svendsen (27) er det et særdeles viktig renn. Hun har ambisjoner om å kvalifisere seg for OL, og da må hun levere toppresultat i Piteå.

Prologen er viktig, for å demonstrere god kapasitet for å ta seg videre blant de 30 beste i verdenscupen.

Hun startet først ut av alle løpere på prologen, og gikk råbra. Hun var 5,71 sekunder foran den svenske storløperen Charlotte Kalla, som slo Svendsen i verdenscupen i klassisk sprint i Ruka før nyttår. Da var Kalla også fire sekunder foran Svendsen på prologen, så tromsøløperen er åpenbart i kanonform.

Kontrollert kvartfinaleseier

Anna Svendsen fortsatte med en overbevisende kvartfinale, der hun vant heatet klart foran Amalie Haakonsen Ous.

I semifinalen fikk hun tøffere kamp, men tromsøkvinnen krysset igjen målstreken først, denne gang med 69 hundredelers margin til svenske Jonna Sundling. Tiden Svendsen gikk i mål på var elleve sekunder bedre enn i kvartfinalen, som beskriver mye hvor god kontroll tromsøløperen hadde i sin kvartfinale.

Trolig kostet semifinalen mye. I finalen endte Svendsen som nummer fire, 3,36 sekunder bak vinner Lotta Udnes Weng, som spurtslo Jonna Sundling og Charlotte Kalla. Svendsen klarte ikke utfordre de tre første i avslutningen, og finaletiden til tromsøløperen var over fire sekunder svakere enn i semifinalen.

Kvaløysletta Skilag og Team Nord-Norges Merete Myrseth kom i mål 12 sekunder bak Svendsen og ble nummer 12. Alta IFs Emilie Kristoffersen 13 sekunder bak, som nummer 14, mens Silje Theodorsen, også hun Kvaløysletta skilag, 18 sekunder bak Svendsen.

Theodorsen klarte akkurat å kvalifisere seg for kvartfinalene, som nummer 29. Men hun leverte strålende i kvartfinalen, og gikk videre til semifinalen, bare spurtslått av nevnte Charlotte Kalla i sitt kvartfinaleheat.

I semifinalen var også Kalla drøye sekundet foran Theodorsen i mål. Dessverre var Lotta Udnes Weng sterkest av alle, og gikk først over mål. Tiden til Theodorsen på tredje var ikke god nok til å ta seg til finalen.

Merete Myrseth kom i mål bare åtte tideler bak Theodorsen i kvartfinalen, men røk ut med tre tidelers margin til dårligste «lucky loser».

Bardus Lovise Heimdal startet ikke sprinten.

Valnes fortsetter å levere bra

På heresiden leverte BOIFs Erik Valnes en ny god prolog. Han ble nummer elleve, bare fire sekunder bak prologvinner Fredrik Riseth. Også Kvaløysletta skilags Torgeir Sulen Hovland gikk videre til kvartfinalen, som nummer 26.

Valnes fortsatte å vise sine sterke spurtegenskaper i kvartfinalen, og gikk videre til semifinale som nummer to i heatet, bare slått av prologvinner Riseth med 65 hundredeler.

I semifinalen var det imidlertid stopp for den unge BOIF-løperen. Han ble nummer fem i heatet, drøye ni sekunder bak Mathis Stengshagen, som spurtslo Fredrik Riseth.

Torgeir Sulen Hovland røk ut i sitt kvartfinaleheat.

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken