Her blir det nytt kollektivfelt

Artikkelen er over 2 år gammel

Hverdagen skal bli litt lettere for bussene i et av Tromsøs verste trafikale knutepunkter.

DEL

Til uka starter arbeidet med å lage et kollektivfelt fra rundkjøringa i Langnesbakken til rundkjøringa i Langnes-tunnelen. I dag er det to kjørefelt for alle fra krysset til Postterminalen nordover til rundkjøringa, men det ene feltet blir nå altså kollektivfelt.

Byggeleder Kristian Hansen til Statens vegvesen sier til Nordlys at dette feltet oppheves når man nærmer seg rundkjøringa slik at privatbilistene har to felt inn i rundkjøringen som i dag.

- Arbeidet skal ta tre måneder, men vi har satt 31. august som siste frist, sier Hansen.

Blant annet skal massene under dagens vei byttes ut der kollektivfeltet kommer. Det skal dessuten bygges to nye bussperronger, en på hver side av veien, og det  kommer opp nye lys på strekninga.

Hansen sier at arbeidet ikke skal være til stort hinder for den daglige trafikken.

- For Troms fylkeskommune er det å få bedre framkommelighet for buss svært viktig. Kollektivfelt på Langnes er et av tiltakene vi gjennomfører i 2018 innenfor belønningsavtalen mellom staten, Troms fylkeskommune og Tromsø kommune, som skal gjøre at bussen kommer raskere fram, sier Ivar B. Prestbakmo (Sp), fylkesråd for samferdsel og miljø, i en pressemelding.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken