Langløperen Andreas Nygaard fra Burfjord ble nummer fem på klassikeren Marcialonga i langløpscupen Ski Classics søndag, og ligger på samme plassering sammenlagt etter fire renn denne sesongen.

Det ble til slutt en spurt etter sju mil gjennom den kjente dalen Val di Fiemme i Italia, der Ilja Tsjernousov vant foran et kobbel av norske løpere.

Tore Bjørseth Berdal ble nummer to, foran Morten Eide Pedersen, Tord Asle Gjerdalen og Nygaard – som klokket inn til tiden 2.48,21,7.

– Det var en hektisk formiddag ned gjennom Val di Fiemme, kan man si – med mye fart og action, forteller Nygaard.

Da løperne var på vei inn på skistadion i selve Val di Fiemme, ble det i meste laget med action.

Scooteren som fulgte feltet veltet, og da datt blant andre Nygaard som følge av scooteruhellet.

– Jeg lå vel da på en fjerde- eller femteplass, men det ble bråstopp. Jeg måtte bare legge meg ned med stavene i lufta og la de andre passere. Da kom jeg helt bakerst og måtte jobbe meg opp igjen, forteller skikjempen fra Burfjord.

 

– Beste noen gang

Sluttresultatet med en femteplass, som ga en gevinst etter skatt på 600 euro (drøyt 5.700 kroner), var likevel absolutt til å leve med.

– Det er mitt beste Marcialonga noen gang, og formen er bra – så da må jeg være fornøyd, selv om det for lagets del (Team Santander) ble en liten nedtur, sier Nygaard, som nå drar rett til Toblach for å lade opp til neste helgs renn fra Toblach til Cortina.

– Etter det kommer jeg hjem til Tromsø en tur, for første gang i 2018, sier den bereiste skiløperen.

Kvinneklassen i Marcialonga ble vunnet av svenske Britta Johansson Norgren, foran Katerina Smutna og Lina Korsgren.

Marcialonga er en stor folkefest som hvert år trekker et enormt antall nordmenn fra alle mulige langrennsnivå. I år var rundt 1700 nordmenn påmeldt til rennet.

Noen av dem kan du lese om her:

Bildeserie

Se over 70 bilder fra KM på ski i Tromsø