Det var lange køer inn og ut av Tromsø på grunn av arbeid på E8 tirsdag ettermiddag. Trafikken ble dirigert forbi stedet, men det skapte likevel store trafikale utfordringer.

Det var også nedsatt fart, lysregulering og kødannelse i området ved Biltrend og trafikkstasjonen i Tromsdalen i morgentrafikken tirsdag.

To uker

Det er Maskinentreprenør Einar Sørensen som utfører arbeid i området. Daglig leder John Egil Sørensen forteller at arbeidet som preger trafikkbildet vil pågå i to uker.

– Vi gjør en jobb for Statens Vegvesen der. Vi skal legge kabling til nye skilt som skal settes opp i området der, sier John Egil Sørensen til Nordlys.

– Totalt sett vil innsnevringen av veien ha en periode på cirka to uker.

Det meldes om kilometerlange køer på fastlandssiden i Tromsø tirsdag ettermiddag.

– Det er i rushet det største problemet er. Resten av dagen har det glidd helt normalt. Å stå noen få minutter og vente må man nesten regne med, sier John Egil Sørensen.

Stanset arbeid

På grunn av byggeaktivitet ved Solstrandvegen er det heller ikke mulig å bruke denne veien som alternativ. Det er også sperret for vanlig trafikk på denne veien mellom Biltrend og Reinen skole.

Til slutt så politiet seg nødt til å avslutte arbeidet.

– Vi har fått mange henvendelser vedrørende lange køer på E8 ut fra Tromsø. De trafikale problemene har forplantet seg videre til Tromsøya. Veiarbeidet som skal ha forårsaket køen vil nå bli avsluttet. Vi iverksetter manuell trafikkdirigering på stedet, skriver operasjonssentralen i Troms politidistrikt på Twitter like etter klokken 16.