Se hvordan LS-vinneren ble ønsket velkommen hjem midt på natta

Spektakulær hjemkomst midt på natta.

Artikkelen er over 5 år gammel

Spektakulært pyroshow og dekorert hus ventet.

DEL
 

Etter 30 timer kjøring ble Roy Håkstad møtt med pyro og ballonger midt på natta.

Finaleseieren i felthurtigskyting under Landsskytterstevnet på Lesja hadde ikke gått upåaktet hen i nabolaget i Tromsø.

Etter en lang kjøretur hjem med campingvogn kom Håkstad med følge hjem i 2-tida natt til søndag.

Der ventet naboer og kjente med stor plakat og ballonger på husveggen, og bluss som lyste opp.

– Vi var ganske slitne etter å ha kjørt i 30 timer. Da var det desto hyggeligere å komme hjem til pyroshow og dekorasjoner. Det var en magisk stemning. Artig, sier Roy Håkstad til Nordlys.

– Gode naboer

– Sånn er det når man har gode naboer, og det er jo ekstra gøy når folk man kjenner følger med, sier Lakselvdal-skytteren, som tangerte den norske rekorden ved å hente hjem sin fjerde LS-tittel i grenen.

Rett etter at kona, Torunn, var ferdig etter sin oppløftende 53. plass i feltfinalen fredag, hev de seg i bilen hjem fra Lesja.

– Det er 135 mil å kjøre, og vi kjørte nesten i ett. Vi stoppet bare én plass og sov i fem-seks timer. Alle kom hjem natt til søndag, det var ganske deilig – og veldig gøy, sier Håkstad.

Stor respons

Dagene etter LS-seieren har vært preget av mye oppmerksomhet for felthurtigvinneren.

– Jeg er ikke så aktiv selv på Facebook, jeg er bare innom der av og til – men kona har fortalt hva som ligger der, det er visst ganske mange hilsener. Og telefonen har omtrent ikke stått stille, forteller Håkstad, som bare setter pris på litt virak.

– I dag (søndag) har naboer, kjente og ukjente vært innom hos oss for å hilse på. Det er veldig artig, og det viser at skyttersporten legges merke til. Det er veldig fint, sier Håkstad.

Slik så huset til Roy Håkstad ut da han natt til søndag kom hjem til Tromsø med pokalen (innfelt) etter finaleseieren på Landsskytterstevnet.

Slik så huset til Roy Håkstad ut da han natt til søndag kom hjem til Tromsø med pokalen (innfelt) etter finaleseieren på Landsskytterstevnet. Foto:

Tankene er allerede rettet mot neste års LS, som går i Øverbygd i Troms.

– Vi kaller det jo hjemmebane når det er der. Det virker som om mange har fått inspirasjon til å være med. LS er jo som cupfinalen i fotball, hvis man kan ta den sammenlikningen. Når det da skjer her i Troms, gir det en ekstra inspirasjon for å prestere blant skytterne som holder til her, mener Roy Håkstad.

Sliten, men glad LS-vinner.

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken