Etter 30 timer kjøring ble Roy Håkstad møtt med pyro og ballonger midt på natta.

Finaleseieren i felthurtigskyting under Landsskytterstevnet på Lesja hadde ikke gått upåaktet hen i nabolaget i Tromsø.

Etter en lang kjøretur hjem med campingvogn kom Håkstad med følge hjem i 2-tida natt til søndag.

Der ventet naboer og kjente med stor plakat og ballonger på husveggen, og bluss som lyste opp.

– Vi var ganske slitne etter å ha kjørt i 30 timer. Da var det desto hyggeligere å komme hjem til pyroshow og dekorasjoner. Det var en magisk stemning. Artig, sier Roy Håkstad til Nordlys.

– Gode naboer

– Sånn er det når man har gode naboer, og det er jo ekstra gøy når folk man kjenner følger med, sier Lakselvdal-skytteren, som tangerte den norske rekorden ved å hente hjem sin fjerde LS-tittel i grenen.

Rett etter at kona, Torunn, var ferdig etter sin oppløftende 53. plass i feltfinalen fredag, hev de seg i bilen hjem fra Lesja.

– Det er 135 mil å kjøre, og vi kjørte nesten i ett. Vi stoppet bare én plass og sov i fem-seks timer. Alle kom hjem natt til søndag, det var ganske deilig – og veldig gøy, sier Håkstad.

Stor respons

Dagene etter LS-seieren har vært preget av mye oppmerksomhet for felthurtigvinneren.

– Jeg er ikke så aktiv selv på Facebook, jeg er bare innom der av og til – men kona har fortalt hva som ligger der, det er visst ganske mange hilsener. Og telefonen har omtrent ikke stått stille, forteller Håkstad, som bare setter pris på litt virak.

– I dag (søndag) har naboer, kjente og ukjente vært innom hos oss for å hilse på. Det er veldig artig, og det viser at skyttersporten legges merke til. Det er veldig fint, sier Håkstad.

 

Tankene er allerede rettet mot neste års LS, som går i Øverbygd i Troms.

– Vi kaller det jo hjemmebane når det er der. Det virker som om mange har fått inspirasjon til å være med. LS er jo som cupfinalen i fotball, hvis man kan ta den sammenlikningen. Når det da skjer her i Troms, gir det en ekstra inspirasjon for å prestere blant skytterne som holder til her, mener Roy Håkstad.

Sliten, men glad LS-vinner.