Gå til sidens hovedinnhold

Landslagssjefen med trøstemelding til Valnes, men advarer: – Jeg ville ikke gjort som han

Artikkelen er over 2 år gammel

Langrennssjefen holder VM-døra på gløtt for Erik Valnes (22), men stiller seg undrende til Sørreisa-guttens valg på fredag.

For abonnenter

MERÅKER (Nordlys): Ski-VM i Seefeld hang som en gulrot der fremme hvis Erik Valnes (22) fra Sørreisa, Bardufoss og Team Nord-Norge leverte på sitt beste i NM-sprinten i fri teknikk fredag.

Det skulle ikke gå som han håpet.

Etter en sjuendeplass i prologen sa det stopp i kvartfinalen, der han endte som nummer tre bak Even Northug og Pål Golberg, med for svak tid til å gå videre til semifinalene.

Det var en svært skuffet Valnes som møtte Nordlys på NM-arenaen etter at det hele var over lenge før det egentlig skulle være det.

– Jeg visste at Golberg og Even er noen luringer, og jeg visste at det kom til å bli en taktisk kamp. Jeg ble gående og søke litt etter en plass jeg kunne finne inn til oppløpet, og den fant jeg ikke, sier 22-åringen til Nordlys.

– Det er på det taktiske det ryker. Kroppen er bra, legger han til.

– Skulle vært litt mer vill

– Hva ser du at du kunne gjort annerledes? Kunne du tatt mer styring tidligere?

– Nei. Jeg skulle nok vært litt mer vill inn i den siste bakken og kommet meg frem.

Han innser at en plass i VM i Seefeld virker mer fjern nå enn den ville ha gjort med en sterk plassering på NM-sprinten. En siste sjanse i Lahti kan også fort ryke for Team Nord-Norge-løperen.

– Jeg håper jo det, men jeg tror ikke det nå, altså, sier en skuffet Valnes om en mulighet for en verdenscupsjanse i Finland som et siste VM-håp.

– Nå har jeg hatt mange oppturer, så en liten nedtur her hører vel med. Man kan kalle det uflaks og udyktighet, det som skjer i dag, sier han.

Stusser på valget

Landslagssjef Vidar Løfshus sier til Nordlys at muligheten for startplass i verdenscupen i Lahti fremdeles er til stede. Johannes Høsflot Klæbo og Mattis Stenshagen har frikort til denne konkurransen, og Norge vil sende ytterligere seks løpere.

– Sjanse har han selvsagt. Vi må bare gå og se resultater og vurderinger av hele sesongen. Vi kan sende åtte gutter dit med Mattis Stenshagen og Johannes Høsflot Klæbo, poengterer Løfshus.

– Den ene var klassisk og andre var Dresden i en spesiell løype. Så vi får se. Han skulle hatt litt friskere bein i dag, men slik er det, sier langrennssjefen.

Og sier rett ut at han stusset på Valnes sitt valg om å gå 15 kilometeren i går.

– Jeg ville ikke ha gjort det, men det er noe som han og Kristian har vurdert som fornuftig. Det er lett å være etterpåklok. Jeg har ikke noen oversikt der også.

Erik Valnes har finale i sine to siste verdenscupkonkurranser (2. plass i Dresden og 6. plass i Otepää).

– Håper ikke sjansen skal glippe på ett renn

Team Nord-Norge-trener Kristian Skogstad mener det ikke skortet på spruten i beina til Valnes og svarer slik på utspillet til Løfshus:

– Jeg vet ikke hva jeg skal svare til det. Erik gjorde valget som han følte han trengte å gjøre. Ser du på resultatlisten i dag så er det lett å si at det var en feil, men tror jeg ikke det var det som gjorde utslaget, sier Skogstad.

Han føler med 22-åringen i dag og mener at Sørreisa-gutten fortjener en siste sjanse i Finland til å gå for VM-plass.

– Det Erik gjør er litt dårlig taktisk. Jeg håper ikke sjansen hans skal glippe på ett renn. Det har bare vært opptur siden nyttår før dette, sier Team Nord-Norge-treneren.

Ferdig i NM

Valnes velger å stå over distansen med skibytte lørdag, og anser seg dermed som ferdig med NM på Meråker.

Anna Svendsen tok seg i sin kvartfinale videre på tid, men i semifinalen sa det stopp. Hun endte som nummer fire i den andre semifinalen, og tiden var da ikke sterk nok til en finaleplass.

Det skilte 28 hundredeler opp til en plass og tid som ville vært god nok til finaleplass.

Kommentarer til denne saken