Gå til sidens hovedinnhold

Laget hundre dukker for å kritisere presteskapet

Artikkelen er over 2 år gammel

Spesiell kunstutstilling kommer til Tromsø.

Tidligere i vinter skrev Nordlys om to kvinnelige iranske kirkeasylanter i Øvre Bardu kapell, Sefideh Sami og Farangis Namezi. De to har bodd over et år i kapellet, og en god del av tida har førstnevnte brukt til å lage ei kunstutstilling som kritiserer regimet i Iran.

For å illustrere hvordan kvinner blir undertrykt og forfulgt, har hun laget om lag hundre små dukker som settes inn i nedverdigende situasjoner som offentlige avstraffelser, sexhandel og frihetsberøvelse. Dette for å vise hva de flykter fra, samtidig som det sammenfaller med 40-årsmarkeringen for revolusjonen i Iran.  

Utstillinga har vært vist i kapellet i Bardu, og skal nå ut på reise. Først til Tromsø, hvor utstillinga åpnet i domkirka mandag denne uka.

Her skal den stå ei uke. Seinere skal utstillinga videre til Sør-Norge, Sverige og Tyskland. Dette opplyser domprost Stig Lægdene som sammen med Leif Hafnor vil stå for åpninga.

Som kirkeasylant beveger ikke kunstneren Sefideh Sami seg ut fra kapellet i Bardu, men vil under åpninga i Tromsø delta på Skype.

 

Kommentarer til denne saken