Lager kunstauksjon for Elisabeth: - Samler alle gode krefter som kan gjøre noe for denne jenta

- GI BUD: Hilde Eilertsen Sletvold har selv malt akvarellen som nå er en del av kunstauksjonen til støtte for Elisabeth Rasmussens behandling i USA.

- GI BUD: Hilde Eilertsen Sletvold har selv malt akvarellen som nå er en del av kunstauksjonen til støtte for Elisabeth Rasmussens behandling i USA. Foto:

Hilde Eilertsen Sletvold håper på bud til støtte for Elisabeth Rasmussens kreftbehandling.

DEL

Historien til kreftsyke Elisabeth Rasmussen (42) har berørt og engasjert mennesker langt utover hennes egen vennekrets. Mange går nå sammen for å bidra til at den kreftsyke filmkunstneren fra Tromsø skal kunne få behandling i USA.

Kunstnerkollega Hilde Eilertsen Sletvold er blant dem som nå trår til. Til tross for at hun ikke kjenner Rasmussen fra før, følte Sletvold at hun måtte engasjere seg.

Ble berørt

- Jeg har aldri møtt henne, men jeg leste et innlegg på Facebook der hennes venner hadde startet en innsamling. Det berørte meg virkelig, og jeg tenkte at jeg måtte gjøre noe for å bidra, for jeg ønsker virkelig at hun skal få den behandlinga hun så sårt trenger, sier Sletvold.

Elisabeth Rasmussen fikk først konstatert brystkreft i 2017, og har etter to runder med behandling i Norge nå fått et nytt tilbakefall. Legene i Norge mener de nå bare kan gi lindrende behandling, men i USA har Rasmussen fått beskjed om at det er gode muligheter for at behandling der kan gjøre henne helt frisk.

Donert kunst

Men behandlingen er kostbar. Derfor har venner startet innsamlingsaksjon for å skaffe 150.000 amerikanske dollar - rundt én million kroner - for å dekke regninga. Beløpet må være betalt før Rasmussen kan starte med den planlagte behandlingen i New York.

Sletvolds bidrag er en kunstauksjon. Hun donerer selv en akvarell hun har malt med motiv fra Vervet, verftsområdet ved Tromsøbrua. I tillegg har hun fått inn flere andre kunstbidrag til Galleri Nord som Sletvold driver.

For eksempel har den danske kunstneren Kathrine Hernø-Toftild donert en bronseskulptur, mens Ingemund Skålnes har levert kunstplakater med samiske motiv. Man kan også kjøpe T-skjorter for kreftsaken donert av Bokstavhuset.

Knapp frist

Sletvold vil selge akvarellen og skulpturen til høystbydende over inngangsprisen på henholdsvis 19.500 og 10.000 kroner.

Allerede er det kommet inn et bud på 20.000 kroner for akvarellen, og nye bud kan legges inn ved å kontakte Galleri Nord.

Men tida er knapp. En behandling er allerede blitt utsatt fordi Rasmussen ikke hadde nok penger. Nå er målet å betale regninga innen 20. februar slik at hun da kan starte på nødvendig cellegiftkur.

Derfor må Sletvold sette frist for bud onsdag klokka 18.

- Jeg håper de som har en mulighet til å støtte kan by på akvarellen eller skulpturen. Vi må samle alle gode krefter som kan gjøre noe for denne jenta som nå kjemper for livet, oppfordrer Sletvold.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken